Aniston

Juleræs, kulde og sjap får os til at flygte i julen

Mange danskere rejser hvert år væk fra Danmark for at fejre julen i udlandet for at slippe for den typiske danske jul og julevejret.

Juleræs, kulde og sjap får os til at flygte i julen
Dansk jul er fyldt med kravlenisser, de samme julesange i radioen igen og igen samt masser af sjap og den julestress, der ofte er kombineret med julegave- og julemadsræs.
 
For nogle bliver dette for meget, og de vælger derfor at pakke deres ejendele og drage udenlands over julen. Og faktisk har knap hver tredje dansker (30 pct.) tilsyneladende på et tidspunkt tilbragt deres jul i udlandet.
 
Det er da også primært juleræset i Danmark, der får os til at rejse ud af landet henover juledagene. Og herudover vil vi også gerne slippe for den kulde og sjap, der ofte er forbundet med dansk jul, og i stedet tilbringe kvalitetstid med familien.
 
Det viser en ny undersøgelse foretaget af ferieboligportalen SunnyRentals.com blandt 1.169 danskere fra hele landet.
 
Jul med kvalitetstid fremfor stress
Mens knap hver tredje (30 pct.) altså har valgt at rejse væk i julen for at slippe for juleræs med obligatoriske gaver, mad, julebesøg og julekort, så er hver femte (22 pct.) blevet skræmt væk af vejret.
 
Endnu en femtedel (20 pct.) har pakket tøj, tandbørste og familie for rent faktisk at nyde den kvalitetstid, som julen, efter manges mening, egentlig bør handle om.
 
”Julen handler rigtig meget om familiehygge og kvalitetstid med dem, vi holder af – uanset om dette er familien eller vennerne. Men for mange bliver julen virkeligt stresset, og den kommer til at handle om de helt rette gaver til den rette pris, om mad i alt for store mængder og om at huske at skrive julekort til alle de mennesker, der ellers er gledet ud af vores liv. Men hvis man rejser væk, behøver man ikke at tænke på alt dette, fordi man lidt har ”helle”, og det, tror jeg, tiltaler rigtig mange danskere, der er ved at gå til af julestress,” mener Kevin Helsinghof fra ferieboligportalen SunnyRentals.com og fortsætter:
 
”Vi oplever derfor også ofte, at valget til netop rejsen over julen falder på en feriebolig på varmere breddegrader i eksempelvis Koh Samui eller Phuket i Thailand, i Dubai eller de Kanariske Øer, fordi man her kan være helt i fred og ro – men med plads til de allernærmeste, som man har lyst til at tilbringe julen sammen med.”
 
Vi lader den danske jul blive hjemme
Mange af de danskere, der hvert år rejser udenlands i julen, kapper tilsyneladende også helt med den danske jul. Således er der ikke mange, der hverken medbringer flæskesteg, nissehuer eller meget af det, vi ellers forbinder med de danske juletraditioner.
 
Dog har knap hver fjerde medbragt julegaverne (23 pct.), når de har holdt jul i udlandet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt