Aniston

Julens traditioner

Så er julen over os igen, med julemad, juleindkøb, julepynt og så videre.

Der findes utrolig mange forskellige skikke og traditioner verden over i forbindelse med julen. De fleste af de andre landes traditioner ligger os meget fjernt, og vi synes måske i nogle tilfælde, at de er latterlige. Jeg har set på nogle af de forskellige landes måder at fejre jul på. Der er mange forskellige traditioner, som ligger utrolig langt fra hinanden.
ANNONCE
Julens traditioner
For at starte et sted, vil jeg starte med at fortælle lidt om Frankrigs forestilling af julemanden. For visse steder i Frankrig er det så sjovt, at julemanden faktisk har fået sig en konkurrent. I Frankrig tror man nemlig nogle steder på Aunt Airie, som er en alf eller en fe, der bærer en kappe og rejser rundt på sit æsel med gaver til børnene.

Udover det har de så også julemanden, som kommer med til børnene med gaver, som lægges i deres opstillede træsko. Var man bare barn i Frankrig, så kunne man lige score en ekstra gave, men stakkels forældre, de vil jo sikkert nødig briste barnets tro på julemanden såvel som Aunt Airie.

Jul og sommer

I Australien har de ved juletid sommer og temperaturer på cirka 35 grader, så deres julemiddag bliver ofte spist ude. De fleste tager på stranden eller blot til swimmingpoolen, hvor de holder picnic.

Da vejret er så varmt, har de mulighed for at bibeholde en af landes gamle traditioner, helt tilbage fra 1937. Den går ud på, at mange tusinde mennesker mødes i de større byer for at synge deres favorit "Christmas carols" sammen i den stjerneklare sommernat.
ANNONCE
Julens traditioner
Jul i januar

I Etiopien fejres julen, som kaldes "Ganna", først den 7. januar. På denne dag går alle i kirker, som er bygget af solid, vulkansk klippe. Ved kirken får de udleveret et lys, som de spadserer rundt om kirken med - 3 i træk.

Inde i kirken må de ikke sidde ned, hvilket kan være temmelig hårdt, da deres messer kan vare op til hele 3 timer.

Derefter tager de hjem til julemiddagen, som består af en pandekage, som benyttes både til tallerken og gaffel, hvordan det så ellers kan lade sig gøre. Deres hovedret består af en kyllingeret.

I Etiopien betyder det med gaver, dog ikke så meget. Det er oftest tøj, som bliver givet. Så hvis ikke man er til bløde gaver, skal man være glad for, at man ikke er fra Etiopien.

Find selv på din julesang

I Spanien har man ligesom i mange andre lande julesange, dog er de oftest improviserede, så man hører sjældent den samme sang hos flere familier. Tænk på hvor svært det er bare at synge de velkendte, danske julesange, så det kommer til at lyde godt - og endda med den rigtige tekst. Det ville da gå helt galt, hvis man skulle til at opdigte sin egen tekst.
ANNONCE
Julens traditioner
På Hawaii prøver de så vidt muligt at have juletræer juleaften. For at træerne kan holde sig og ikke taber alle nålene, bliver de transporteret med særlige køleskibe til Hawaii. Dog ses det af og til, at folk bruger palmer i stedet for juletræer.

Øjne i nakken

I Japan har man også traditionen med julemanden, her er det dog en præst, som går fra hus til hus med gaver til børnene. En del tror på, at julemanden har øjne i nakken, så han kan se, hvis børnene ikke opfører sig ordentlig bag hans ryg.

Her går man ikke så meget op i julemad. De bruger mere julen på at tage sig af de syge på hospitalet. Dog giver de utrolig mange gaver, så hvis man er glad for at give og få, er det her man skal bosætte sig.

Der er mange flere underlige, sjove og mærkelige traditioner rundt om i verden, men hvis man skulle skrive om dem alle, ville det fylde så meget, at man ville give op på halvvejen.

En ting er dog sikkert. Vi skal være glade for at være danskere. Det ville ikke være det samme at fejre jul i mange af verdens lande.

Glædelig jul og godt nytår til alle herfra.
ANNONCE
Del

Seneste nyt