Aniston

Julens Budskab

Lever vi det virkelig?

Nu nærmer sig den søde og travle juletid, og der er masser at lave. Nogle bager kager, andre køber dem nok bare i nærmeste supermarked. Der bliver pyntet op, pakket gaver ind og spist julemad.
Julens Budskab
Vi pynter op, tænder nok lidt flere stearinlys end vi plejer for at hygge, vi tager til julefrokoster, og stopper os med lækker mad og våde varer og så er der jo også alle julegaverne, som skal købes. Både til mor og far, til bedsteforældre, søskende, børn og måske endda kæresten for dem, som har sådan en.
 
Så godt som alle de ting, der har med julen at gøre, koster penge. Derfor også den gamle sang, "Julen varer længe, koster mange penge." Og penge ser virkelig ud til at spille en mindre rolle på denne tid af året. Vi tager lån og overtrækker som på intet andet tidspunkt af året, for at alt skal være så perfekt som muligt. Og et par hundrede kroner er tit ingenting i den forbindelse. Men for andre kan netop de par hundrede kroner fordelt på et helt år betyde liv eller død.

Hjælpen
Og det er lige præcis dem, jeg i et par artikler her vil gøre opmærksom på. For hvad om vi i år måske gav lidt mindre gaver, spiste lidt mindre sul og købte lidt mindre pynt, og så i stedet brugte bare en brøkdel af pengene på at ændre livet for nogen, som virkelig mangler vores hjælp. Nogen, som slet ikke engang ved, at det er jul. Nogen som i stedet for at kunne glæde sig som os, må kæmpe for bare at overleve eller for at tro på, at der er en fremtid.

Mulighederne for at hjælpe er enorme og koster tit ikke mere end et ugeblad eller to om måneden. Og så er der endda også muligheden for at hjælpe, uden at man skal have pengepungen op af lommen. Dem, som mangler vores hjælp, vil vise sig alt for ofte at være dem, som har mindst mulighed for selv at kunne ændre deres situation. Vi skal møde både søde, græske hunde og små, afrikanske piger med store, brune øjne.

Der findes mange hjælpeorganisationer, og man kan tit føle sig usikker på, om pengene også ender der, hvor de skal, så derfor tager vi nogle sager og organisationer frem som man kan støtte med god samvittighed, og forsikringen om, at det virkelig nytter noget. Og som man kan følge på nærmeste hold, så man også ved med hundrede procents sikkerhed, at hjælpen når frem og ændrer noget.

Julens budskab
For er det ikke netop, hvad julen går ud på; at hjælpe og dele med hinanden. Har vi glemt julens budskab, og er den druknet i tilbudsaviser, funklende reklamer og oplyste butiksvinduer. Har vi erstattet vores næstekærlighed med plastikjulemænd og nisser, som kan synge og danse i takt til musikken.

Oprindeligt, og før kristendommen gjorde sit indtog, fejrede man, at dagene blev længere, og at lyset og varmen vendte tilbage til Jordens folk. Senere bestemte vi så, at det var Kristus' fødsel. Den Kristus, som gav os næstekærligheden og lærte os, at vi skulle elske vores næste som os selv. Men spørgsmålet er jo så, om vi så også gør netop det. Eller er julens budskab helt blevet glemt og begravet under bjerge af gaver, pynt og juleøl.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce