Aniston

Julen koster kalorier på sidebenene

Julen koster kalorier på sidebenene

December måned er den måned, hvor vi i gennemsnit tager mest på i vægt. Vi overskrider vores daglige energibehov, når vi i julemåneden vælter os i andesteg, brunkartofler og alkohol. For ikke at nævne alle de daglige ekstra kalorier vi indtager, når der hygges med juleslik og hjemmebag.

Julen er hjerternes fest – men i den grad også mavernes fest, og en julemåned kan derfor nemt resultere i en ekstra 5 kilos julegave på sidebenene, hvis man ikke tænker over, hvad ens daglige energibehov egentlig er. Selvom 5 kilo måske ikke lyder af meget, så kommer det til at være meget på længere sigt – fordi de fleste smider aldrig de ekstra julekilo. Denne tendens år efter år kan resultere i livsstilssygdomme, såsom sukkersyge, blodpropper og hjerte-kar-sygdomme.

Det anbefales derfor at være ekstra opmærksom på, at de gode vaner fastholdes i hverdagen, så der er lidt mere plads til julens mange julefrokoster og julemiddage. En måde at være opmærksom overfor de ekstra kalorier er, for og fremmest at være bevidst omkring sit eget energibehov. Energibehovet er i grove træk mængden af den energi, som kroppen har brug for taget i betragtning af køn, alder og daglig fysisk aktivitet. Beregn dit energibehov og find derfor ud af, hvor meget energi kroppen i realiteten har brug for.

Øg dit daglige energibehov og undgå at tage på i juledagene

Til trods for at mange vælger motionen fra i julemåneden, er det netop i december måned, der er ekstra god grund til at give den ekstra gas i fitnesscenteret, eller tage et par ekstra intervaller på løbeturen. Motion er med til at øge dit energibehov, så der bliver bedre plads til julesteg og julegodter i den søde juletid.

Er man ikke til en tur i fitnesscenteret, eller til hård fysisk træning, så kan de mindre ting også sagtens gøre en forskel. Under julefrokosten kan man tage familien med ud på en gåtur, for at komme væk fra julebordet og alle de fristende kalorier. Er der mulighed for det i området, kan man også sætte en god omgang dåseskjul op for familien og vennerne - det er en sjov måde at være lidt aktiv, og samtidig få tankerne væk fra julemad og alkohol.

Udover beregning af energibehovet er det naturligvis også værd at overveje, hvilke ting man propper i munden i hverdagen, når det skal være ekstra hyggeligt på arbejdet eller med familien derhjemme. For at spare på kalorierne og ikke overskride det daglige energibehov dag efter dag i hele december, kan der evt. tænkes i sundere alternativer til julesnacks. Når der skal julesnackes i hverdagen, er det ikke en nødvendighed at gå ombord i det store julefad fyldt med sukker og rigelige mængder af mættet fedt, de kalorieholdige sager kan sagtens erstattes af sundere alternativer.

ANNONCE
Del

Seneste nyt