Aniston

Julen er over os igen, igen

"Nu det jul igen, og nu det jul igen, og julen varer li' til Påske..."

Jul, juleaften, juleaftensdag, julebuk, juledag, juleevangelium, juleflue, julefrokost, julehjerte, julekaktus, julekalender, julekort, julekrybbe, juleleg, julemand, julemorgen, julemærke, julemærkehjem, julemåned, julenat, juleneg, julepynt, julereklame, juleri, julerose, julesalme, julesang, julestads, julestjerne, juletræ, juleøl.
ANNONCE
Julen er over os igen, igen
Der dufter af brændte mandler, og de falske toner fra Frelsens Hær lyder gennem hele byen og spreder den dejlige julestemning. Julen er en rar tid. De fleste folk er søde ved hinanden, og man er sammen med familien. Det er godt nok lidt koldt udenfor, men det hører jo årstiden til!

Det er i dag den 1. oktober 2005, og der er 84 dage til juleaften. 84 dage! For mig at se, så er det rigeligt med tid. Man kan både nå at få skrevet ønskeseddel og købt gaver.

Men, det mener samtlige danske supermar-keder og forretninger åbenbart ikke. For onsdag den 28. september 2005 dumpede de første julereklamer ind af brevsprækken.

Jeg udbrød med det samme: "Åh Gud!" 3 måneder før jul, og allerede nu skal man til at bombarderes med kulørte tryksager. Hvorfor skal vi de sidste to til tre måneder af hvert år belemres med flere tons reklamer? Kan folk ikke finde ud af, hvor man køber et par grydelapper til faster Anna eller en pibe til farfar?

Det er ikke, fordi jeg hader julen - tværtimod - men jeg bryder mig bare ikke om at varme op til julen i flere måneder for så intenst at fejre den i 24 dage, hvor man flere gange dagligt ser julekalender.

Julen er og bliver fra den 1. december til og med den 24. december. Så er det slut med jule-kalenderne, og man har en uge at forberede sig til endnu en fest den 31. december. Altså, man har hele 24 dage til at købe gaver til hele den pukkelryggede, og det er mere end rigeligt.

Jo man skal købe en del flere gaver, end hvis man skulle til en almindelig fødselsdag, men til gengæld har du flere dage til det!

Og hvad sker der lige for de mennesker, der begynder at pynte op i midten af oktober? Julepynt hører sammen med julekalenderne. Det er helt forståeligt at pynte op den 1. december og fremefter, men hvorfor skal man glo på nisser så lang tid i forvejen?

Og nu, hvor vi alligevel er ved julepynten, hvorfor er folk herhjemme så begyndt at kopiere amerika-nerne og englænderne? Hvad er det flotte ved at overklistre huset med lyskæder, julemænd, rensdyr og syngende snemænd? Det er da så gyseligt, som det overhovedet kan være. Det eneste, man får ud af det, er en stor elregning.

Jeg ved godt, at man synger, at julen varer lige til Påske, men vi går da ikke og hører julesange i marts? Hvis man gjorde det, ville man da blive stemplet som retarderet eller noget, der ligner. Julen slutter definitivt den 26. december, også kaldet 2. juledag. Derefter har dagene ikke en smart titel, der har noget med jul at gøre, og så kan man lige så godt tage pynten ned.

Julen er en dejlig tid - uden tvivl - men lad den for Guds og min skyld kun vare fra den 1. december til den 24. december.
ANNONCE
Del

Seneste nyt