Aniston

Julemanden fylder 80

Hvor gammel er ham Hr. Jul egentlig? Jamen han fylder faktisk 80 lige nu!

Julemanden fylder 80
Gæt, hvem der bliver 80 år denne december?

Det gør julemanden! Ja altså i hvert fald den version, som Coca-Cola opfandt i december 1931, og som, i følge rygterne har gjort, at julemanden i dag ser ud, som han gør.

Juleinspektør Jens Ingvordsen fra Den Gamle By i Århus bekræfter, at Coca-Colas version af den gamle mand med skægget har været med til at give en samlet opfattelse af, hvordan han skulle se ud. 

Hele sandheden om julemanden
Men hvem er han egentlig, den gode gamle julemand, der altså efterhånden er en aldrende herre?

Coca-Cola har samlet alle facts om Hr. Jul, og vi har tyvstjålet dem, for de er faktisk ret sjove, og du kender sikkert ikke hele sandheden om julemanden ...

Julemanden er en pensioneret sælger ved navn Lou
Når juleeksperter såsom Jens Ingvordsen fra Den Gamle By i Århus påpeger, at Coca-Cola har spillet en stor rolle i udformningen af julemandens fysiske udseende, så er det meget sjovt, at Sundblom, som er manden bag Coca-Colas julemand, selv har fortalt, at han malede julemanden efter en af sine gode venner, en pensioneret sælger ved navn Lou Prentiss.

Som Sundblom forklarer: Hhan udstrålede samme varme, som jeg forestiller mig, julemanden udstråler – rynkerne i hans ansigt er lykkelige rynker.”

Efter Prentiss’ død brugte Sundblom sit eget ansigt som model. Sundblom døde i 1976, men hans tegninger og skabelse af julemanden lever videre hver december.

Hvorfor Coca-Cola fik øjnene op for julemanden?
I 1930 blev Haddon Sundblom bedt om at tegne julemanden i en række kampagnebilleder, der skulle minde verdens Coca-Cola-fans  om, at Coca-Cola ikke kun er en sommerdrik.

Sundblom var allerede kendt i reklameindustrien for sin fantastiske streg.

Den Coca-Cola julemand, Sundblom skabte, var anderledes end tidligere versioner på flere måder: Han var højere, rundere og strålede af varme og personlighed.

Sundbloms julemand lignede en venlig morfar, som levede livet fuldt ud og elskede hvert øjeblik. En mand, der elskede børn og god mad.

Kampagnen blev en kæmpe succes, og snart gik den verden rundt.

Coca-Cola og Sundblom fortsatte deres samarbejde helt frem til 1964 – 33 år efter han første gang malede julemanden for Coca-Cola.

Flere Fun Facts om Coca-Cola og julemanden
En Coca-Cola reklame, hvor familier juleaften stillede en flaske Coca-Cola ud til julemanden, i stedet for et glas mælk, inspirerede familier til at gøre det i virkeligheden, og i dag er der stadig mange amerikanere, der gør det.

I løbet af de 40 år Sundblom arbejdede for Coca-Cola, malede han over 40 malerier af julemanden

Nogle folk blev så vilde med Sundbloms julemandsmalerier, at de med det samme opdagede små ændringer eller fejl i malerierne, fx når bæltet vendte omvendt, eller julemanden ikke havde sin vielsesring på.
ANNONCE
Del

Seneste nyt