Aniston

Julehjælp til de svagere sjæle

At give en hjælpende hånd i den søde juletid, kan betyde meget mere for nogle mennesker

Hvem vil ikke gerne mærke juleglæde, og føle sig elsket i den tid på året, som betyder mest for de fleste mennesker. Hvor går man hen, hvem søger man, når man er allermest ensom. Er der overhovedet nogle derude, som ved hvad det vil sige at "være der for andre"?
ANNONCE
Julehjælp til de svagere sjæle
I en tid, hvor samfundet er mere materialistisk end nogen sinde før, mener jeg det er vigtigt ikke at glemme, hvor godt vi egentlig har det i Danmark. Jovist er der ting vi alle kunne gøre bedre, i forhold til vores syn på vore medmennesker. Men det er som, at der i dag tænkes mere på hvor store gaver man får, hvor lækkert mad man skal have, og dét at tilbringe særlige højtider med familie og venner er blevet en selvfølge for de fleste. 

I min verden tænker jeg dog enormt meget på, at der rent faktisk findes mennesker, også i Danmark, som ikke har noget familie, eller som egentlig bare er meget ensomme eller fattige og ikke kan give hverken sig selv eller andre, de oplevelser man egentlig gerne ville. Og jeg synes det er tragisk. Når jeg tænker på de ældre mennesker, der ofte sidder alene juleaften, de er måske inderst inde enormt ensomme og triste, så kan jeg ikke lade være med at få en klump i halsen. 

Det er min overbevisning, at man i Danmark ikke mener, de er  dårlige stillede folk. Vi har Frelsens Hær, Dansk Røde Kors og mange andre frivillige hjælpeorganisationer, som tilbyder de svagere sjæle i samfundet, overkommelige muligheder for hjælp, endda tilbyder de julehygge den 24. december. Jeg synes det er vigtigt at huske på, at disse, lad os kalde dem engle, står til rådighed for mennesker, som ser juletiden og andre højtider, som værende et socialt aspekt og ønsker at give dem noget på det personlige plan.

Her er det ikke gaverne der tæller, størrelsen på juletræet, eller hvorvidt der er indmad i anden eller ej. Dette drejer sig om ren og skær kærlighed. Kærlighed til mennesker man ikke kender, men som man ønsker skal have en mindst lige så god jul, som én selv. Det er mennesker, som ikke tager livet for givet, men lever efter reglen "Du skal elske din næste". Videregivelse af ønsket om en dejlig tid, sammen med andre mennesker, som ikke selv har mulighed for at dele den dejlige højtid med familien. 

Mit opråb til alle mennesker, tænk på hvor godt I har det. Der er mennesker derude, der er villige til at give jer, eller i hvert fald dele med jer, positive og glædelige stunder. Som frivillig i Frelsens Hær juleaften, vil jeg glæde mig meget til at give "mig selv", og min juleglæde til de mennesker, som møder op og har lyst til dette sociale hyggelige samvær. 

Vil ønske alle en glædelig jul og håber at der er flere derude, der har lyst til at give deres glæde til mennesker som virkelig fortjener det.
ANNONCE
Del

Seneste nyt