Jule lækkerier
Det er ikke rigtig jul, uden jule-lækkerier
Jule-karameller
Ingredienser:
325 g sukker
500 g lys sirup
3 tsk vanillesukker
0,5 liter fløde
150 g smør
Sukker, sirup, vanillesukker og 1/3 af fløden blandes i en gryde og bringes i kog. Derefter tilsættes resten af fløden lidt efter lidt. Efter ca. 20 minutter tilsættes smørret. Massen skal herefter koge i 30 minutter.
Til sidst hældes massen fladt ud på bagepapir og afkøles lidt. Inden massen er blevet helt hård klippes karamellerne i passende størrelse.
Ingredienser:
325 g sukker
500 g lys sirup
3 tsk vanillesukker
0,5 liter fløde
150 g smør
Sukker, sirup, vanillesukker og 1/3 af fløden blandes i en gryde og bringes i kog. Derefter tilsættes resten af fløden lidt efter lidt. Efter ca. 20 minutter tilsættes smørret. Massen skal herefter koge i 30 minutter.
Til sidst hældes massen fladt ud på bagepapir og afkøles lidt. Inden massen er blevet helt hård klippes karamellerne i passende størrelse.
Julekugler
Ingredienser:
250 g flormelis
250 g kokosmel
60 g smør
3-4 sps fløde
1 æggehvide (pasteuriseret)
Mørk eller lys overtrækschokolade
Bland alle ingredienser sammen og lav derefter små kugler. Vend herefter kuglerne i overtrækschokoladen.
Ingredienser:
250 g flormelis
250 g kokosmel
60 g smør
3-4 sps fløde
1 æggehvide (pasteuriseret)
Mørk eller lys overtrækschokolade
Bland alle ingredienser sammen og lav derefter små kugler. Vend herefter kuglerne i overtrækschokoladen.
Gammeldags brændtemandler
Ingredienser:
500 g gode mandler
500 g sukker
1 dl vand
Lad vand og sukker smelte og hæld mandlerne ved. Rør i blandingen konstant. Sukkeret begynder at tørre ud og derefter smelter sukkeret langsomt igen. Så er mandlerne færdige.
Fordel dem på en bagepapirbeklædt bageplade og lad mandlerne afkøle helt inden de kommes på dåse eller lignende.
God fornøjelse og velbekomme
Ingredienser:
500 g gode mandler
500 g sukker
1 dl vand
Lad vand og sukker smelte og hæld mandlerne ved. Rør i blandingen konstant. Sukkeret begynder at tørre ud og derefter smelter sukkeret langsomt igen. Så er mandlerne færdige.
Fordel dem på en bagepapirbeklædt bageplade og lad mandlerne afkøle helt inden de kommes på dåse eller lignende.