Aniston

Jul på stationen

7. december

Da Mads onsdag den 7. december 2005 mødte på arbejde klokken 8.30 om morgenen, blev han mødt af et tomt kontor. Hverken Anders eller K.N. var at finde nogle steder. Han hængte sin jakke på plads og satte urtepotten med det lille juletræ fra sig.
Jul på stationen
Mads kiggede over på sit skrivebord, som han havde efterladt pænt og rent, da han gik hjem tirsdag, og så, at det var overdænget med mapper, papirer og andre ting.

Han kiggede opgivende på bunkerne, mens han gik derover. Øverst på den største bunke var en lille gul post-it, hvor der stod:

"Vi er ude - få styr på beviserne - KN.

Hvor var det bare typisk af dem bare sådan at tage af sted og så efterlade ham tilbage med alt arbejdet. Nå, men der var jo ikke andet for end at gå i krig.

Mads stod lidt og overvejede, hvordan han bedst kunne gribe sagen an. Hvordan skulle han få styr på tingene? Hvordan skulle han stable papirerne, så de var nemme at finde rundt i? Mads var forvirret. Han kunne ikke finde ud af, hvordan han skulle begynde.

Mads besluttede sig for at sortere papirerne i bunkerne: "vidner", "spor", "obduktionsrapporter", "billeder" og "andet". Da dette var gjort, lå der fem store bunker foran ham.

Men Mads var ikke tilfreds. Der var noget galt, men hvad? Efter at have kigget lidt mere på bunkerne besluttede han sig for at alfabetisere dem - det ville gøre det meget nemmere at finde det, man skulle bruge, og det ville se pænere ud!

Da klokken nærmede sig 11.00, var Mads blevet færdig med at ordne beviserne. Hvad skulle han nu give sig til? Anders og K.N. var stadig ikke kommet tilbage, der var ingen, der ringede, og han havde ikke mere at lave.

Han kiggede en gang rundt i det ikke så opmuntrende lokale i et spinkelt håb om at finde inspiration til, hvad han kunne give sig i kast med. Det eneste, han kom frem til var, at det var støvet og beskidt! Ja, selv radioen var helt sat til med støv.

"Eiw! Det ligner jo en svinesti det her..."

Mads var ikke typen, der kunne lide steder, der var alt for støvede, så han besluttede sig for at gøre rent. Han havde jo alligevel ikke andet at give sig til!

Det første han gjorde var at støve radioen af. Kluden var helt sort bagefter - ja, det var ikke så lækkert igen! Derefter tændte han den og fandt den lokale radiostation - man arbejder jo trods alt meget bedre, når der er musik. Bare se på dværgene fra Snehvide!

Da der var 17 dage til juleaften, var det kun julemusik, der strømmede ud af radioen. Det var jo egentlig også meget hyggeligt sådan at tulle rundt og gøre rent til. Mads blev helt grebet af julestemningen, så da han havde støvet alt af, gik han i gang med at pynte op med alt, hvad dertil hører af kravlenisser, julehjerter og guirlander.
ANNONCE
Jul på stationen
Mads stod oppe på en stol i færd med at hænge den sidste guirlande op samtidig med, at han skrålede med på den gamle Wham-klassiker:

"Last Christmas, I gave you my heart

But the very next day, You gave it away

This year, to save me from tears

I'll give it to someone special"


Anders: "Hvad fanden er det, du laver?"

Mads: "Pynter op!"

K.N.: "Har du fået styr på beviserne?"

Mads: "Ja, de er både kategoriseret og alfabetiseret!"

K.N.: "Det havde jeg ikke bedt dig om. Jeg havde kun bedt dig om at få styr på dem."

Mads: "Jamen, der er også styr på dem nu!"

K.N. og Anders kiggede opgivende på Mads, hvorefter de satte sig ved hver deres skrivebord.
ANNONCE
Del

Seneste nyt