Aniston

John Jakes

Et forfatterportræt

John Jakes er en verdensberømt forfatter. Seks af hans store romaner er blevet filmatiseret som mini-serier, og han har solgt flere millioner af sine bøger verden over. Han er blevet nomineret til en del større litteraturpriser og har instrueret teaterstykker over blandt andet Charles Dickens julefortælling.
 
ANNONCE
John Jakes
Om forfatteren
John William Jakes blev født i 1932, og havde næsten fra starten skriveriet i blodet. I årene mens han gik på College, solgte han sine første historier til forskellige magasiner, og igennem de næste 20 år udgav han mange romaner. Han giftede sig med sin elskede Rachel og fik fire børn.

John Jakes's skriverier favnede bredt og inkluderede både science fiction, fantasy fiction, westerns og historiske romaner. Efter 1971 var det økonomisk muligt for ham at blive forfatter på fuld tid.

I mange af hans romaner lader han sine hovedpersoner filtres ind i store historiske hændelser, som eksempelvis krigen mellem nord- og sydstaterne i 1860'erne, den senere krig i Cuba samt flere forskellige begivenheder verden over. Han skrev med en så stor historisk præcision, at man nogle gange undres over, at hans personer er rent fiktion.

Uddrag af bøger
John Jakes har skrevet et utal af bøger og serier. Her følger et lille uddrag af tre af disse:

Nord og Syd-trilogien (1982, 1984, 1988)
En gribende historie om familierne Hazard og Main, der lever i nord- og sydstaterne. Main er plantageejere, der producerer bomuld og ejer slaver. Hazard ejer et jernværk og har forankret sin rigdom i dette. Familierne opbygger et tæt venskab, men splittes under Borgerkrigen, hvor de to sider pludselig er tvunget til at kæmpe imod hinanden. Man følger deres kamp for overlevelse i rædslerne under krigen, problematiske kærlighedsforhold og venskaber, samt de principper og traditioner, der omhandler slaveriet i Syden.

Lys og skygge (1993)
Den unge tysker, Pauli Kroner, immigrerer til Amerika med det formål at finde sin rige onkel i Chicago, der ejer et øl-bryggeri. Pauli skifter navn til Crown og forsøger at indpasse sig i det nye "mulighedernes land" og sin nye værtsfamilie. Et sammenstød med onklen sender ham ud i byens mørke afkroge, hvor han forsøger at klare sig selv som kameramand. Igennem sit nye job oplever han både krig og kærlighed under hårde betingelser. I bogen følger man ikke kun Paul, men også hans familie, venner og store kærlighed, Julies, udfordringer. "Lys og skygge" blev i 1993 udråbt som "Notable book of the year" af New York Times.

The Gods of Newport (2006)
Newport på Rhode Island var et berømt feriested for rige familier i årene efter den amerikanske Borgerkrig. Samuel Driver, en velhavende mand, ankommer til den lille ø med sin datter Jenny, efter at hans kone er blevet myrdet. Her er han opsat på at finde en ny kone og at falde ind i det sociale miljø. Datteren, Jenny, forelsker sig her i en fattig ung mand, men Sam sætter sig kraftigt imod dette og ødelægger forholdet. Herefter drives Jenny ind i et kærlighedsløst ægteskab med en brutal rigmand.
ANNONCE
Del

Seneste nyt