Aniston

Jobsamtale

5 typiske spørgsmål til jobsamtalen

Du behøver ikke stamme dig igennem hver eneste jobsamtale, for du kan faktisk forberede dig på de fleste af spørgsmålene. Her er en liste over de fem mest almindelige spørgsmål, så du har god tid til at planlægge, hvad du vil svare.
Jobsamtale
1. Hvad er dine svagheder?

Puha, det er vist det spørgsmål, de fleste frygter. Ved at vise dine svagheder, viser du samtidig, at du er bevidst om dem og arbejder for at forbedre dem. For eksempel:

"Min svageste side er, at jeg roder helt vildt og tit har svært med at finde mine ting, men jeg er begyndt på at rydde op på mit bord hver fredag, inden jeg går hjem, så jeg kan starte på en frisk hver uge."

2. Hvorfor skal vi ansætte netop dig?

Her skal du fortælle kort og kontant om dine relevante erfaringer. For eksempel:

"Jeg har stået i butik de seneste seks år og har altid fået ros af både personale og kunder"

Du kan også fortælle, hvad du kan som de andre ansøgere sikkert ikke kan.

"Jeg har en god teknisk viden og er samtidig god til at formidle, så jeg kan gøre noget meget svært, let forståeligt for kunderne."

3. Hvorfor vil du arbejde her?

Her leder intervieweren efter et svar, der viser, at du ikke bare sender ansøgninger ud, hver gang du ser en ledig stilling. For eksempel:

"Jeres mål med virksomheden passer godt til de mål, jeg har sat for mig selv. Desuden har I en god personalepolitik, hvor det er vigtigt, at medarbejderne har det godt."

4. Hvad er dine mål?

Sommetider er det en god idé at tale om kortsigtede mål istedet for at fantasere dig langt ud i fremtiden. For eksempel:

"Lige nu er mit mål at få et job i en virksomhed, der er i konstant udvikling og kan give mig masser af udfordringer. På længere sigt kommer mine mål an på, hvordan firmaet udvikler sig, men jeg håber da at kunne få en lederstilling på et tidspunkt."

5. Hvorfor forlod/forlader du dit tidligere job?

Hvis du er arbejdsløs så få din afsked til at lyde positiv. For eksempel:

"Jeg overlevede to runder med nedskæringer, men i den tredje runde blev 20 % af medarbejderne fyret - og det blev så mig denne gang."

Hvis du har et arbejde, så fokuser på, hvad du ønsker i dit næste job:

"Efter to år har jeg bestemt mig for at søge nye udfordringer i et firma, der fokuserer mere på projekter, så jeg bedre kan bruge mine erfaringer."
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce