Aniston

Iron Man 3: Anmeldelse

En superhelt af stål, men med et blødt hjerte.

5 ud af 6 stjerner
Foto: Disney - Iron Man 3: Anmeldelse Foto: Disney
Tony Stark (Robert Downey Jr.) opfattes udefra som en, der er på toppen af sit game med sine milliarder i banken, sin smukke kæreste Pepper (Gwyneth Paltrow), og så er han selvfølgelig Iron Man!

Men på privatfronten er Tony begyndt at blive plaget af angstanfald og mareridt, som gør, at Tony fordyber sig i sine mekaniske projekter, og dette sætter sine spor på forholdet til Pepper.

Pepper er dog ikke den eneste, der kræver hans opmærksomhed, for i kulissen lurer en skurk, værre end Tony nogensinde har mødt før. Den skruppelløse terrorist Mandarin (Ben Kingsley) har erklæret krig mod sin fjende nr 1, nemlig USA, og dette er noget Iron Man ikke kan sidde over!

Og nemmere bliver det ikke, da Tony gør kampen personlig mod Mandarin, som bogstaveligt talt får Tonys verden til at synke i grus.

Tony må herefter sande, at Mandarin må bekæmpes med alle tænkelige midler, og Tony Stark trækker i sit stål for 3. gang i et brag af en finale. 
ANNONCE
Foto: Disney - Iron Man 3: Anmeldelse Foto: Disney
Robert Downey Jr = Iron Man
Robert Downey Jr. er atter trukket i stålet og er nærmest blevet synonym med Iron Man. Han spiller rollen som Tony Stark og Iron Man med en kant og et glimt i øjet. Han bringer finesse til sin karakter og balancerer ganske godt mellem de to roller.

I Iron Man 3 ses en mere følsom Tony Stark, der har lagt lidt af sin arrogance på hylden. Det giver en et dybere indblik i Tonys personlighed og gør, at man ser manden bag stålet - nemlig hans hjerte.

Tony kæmper ikke blot med dæmonerne i sig selv, men også mod den skruppelløse terrorist i skikkelse af Ben Kingsley, som er en ren fornøjelse at se på, når historien først begynder at udfolde sig. Kingsley spiller sin rolle med en finurlig humor, som bringer et smil frem på læben.

En anden skurk, man også støder på, er Aldrich Killian spillet af Guy Pearce. Han spiller den kolde bagmand, der er med til at finansiere Mandarinens terroristiske planer. Killian viser sig at være Tonys nemesis fra fortiden.

I de tilbagevendende roller ses stadig Gwyneth Paltrow som Pepper og Jon Favreau som Happy.

Især scenerne mellem Paltrow og Downey er mindeværdige, da deres kemi er helt vildt god på lærredet

Fantastiske effekter
Det er Shane Black, der har sat sig i instruktørsædet denne gang. Han har tidligere arbejdet sammen med Downey i "Kiss Kiss Bang Bang" (2005).

Iron Man 3 rummer mange fantastiske effekter, og det ses især i de flotte flyve scener med Iron Man, og i filmens slutning, hvor det endelige klimaks udspiller sig. Dette er med til at gøre filmen helt speciel.
ANNONCE
Foto: Disney - Iron Man 3: Anmeldelse Foto: Disney
Et værdigt punktum
Iron Man 3 slutter i et brag af en finale. Der er ikke sparet på hverken effekterne, historien eller dramatikken. Downey bringer Iron Man i front i en flot fortolking og sætter et værdigt punktum i trilogien.

Iron Man 3 skal bestemt nydes i biografen på det store lærred. På et stort lærred kommer alle effekterne til sin ret, og i 3D er det kun endnu bedre.

Det er ikke kun en drengerøvsfilm, men den skal ses hvis man er til fart over feltet. Jeg nød ihvertfald hvert minut.

Iron Man 3 får 5 stjerner herfra.


"Iron Man 3" har haft premiere i biografen den 25. april 2013.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce