Aniston

iPhonefri dag

Vane bliver så nemt til afhængighed.

Jeg måtte forleden lade min iPhone op hele to gange på en dag. Ikke fordi jeg havde talt i timevis i den. Nej, jeg havde lavet den ene overspringshandling efter den anden og simpelthen bare brugt timer på Instagram, Facebook, på at tjekke mails og være på nettet.

Telefonen fløj op ad lommen og tasken med få minutters mellemrum dagen lang. Bare fordi den kunne!

Men det er faktisk ikke med min gode vilje, at jeg er blevet så afhængig af konstant at være "på". Det er en grim vane, og jeg kan godt forstå, at min søn skuler ondt til mig, når jeg midt i en leg lige skal tjekke min telefon - igen!

Da vi for nylig var på en længere ferie, foregik mere eller mindre alle måltider over en iPhone eller tablet, fordi det jo tilfældigvis var på restauranter og caféer, der var gratis WiFi. Vi talte derfor nærmest ikke sammen over måltiderne, fordi vi lige skulle have styr på netbank og de sociale medier.

I dagligdagen fylder telefonen også alt for meget. Når hubbie og jeg sidder i hver vores ende af sofaen efter en lang dag, og Lillemanden er puttet, ja så sidder vi også med hver vores gadget og svirper løs. Gud forbyde, at vi skulle tale sammen!

Og det er jo ikke kun os, der er ude på et skråplan (hvis det bare var så vel). Nej, de fleste af os bruger faktisk alt for meget tid på vores smartphones og tablets. Og mange af os går fuldstændig i panik, hvis det forfærdelige skulle ske, at vi er nede i den lokale Netto i 20 minutter og har glemt telefonen hjemme på køkkenbordet. Jeg gør i hvert fald.

Derfor har jeg nu besluttet, at jeg vil indføre en iPhonefri dag!

Jeg vil slukke telefonen om morgenen og ganske enkelt ikke tænde den igen før næste morgen. Det kommer til at gøre ondt helt ind i sindet, og jeg skal nok kigge længselsfuldt på den lille himstergims mange gange i løbet af dagen. Men tænk, hvor meget jeg kan nå, og hvor mange Lego-biler jeg kan bygge med Lillemanden, når jeg ikke liiige skal tjekke Instagram endnu engang.

Hvis du vil være med, så er iPhonefri dag på søndag. Lad mig høre, hvordan det går for dig ;-)
ANNONCE
iPhonefri dag
Del

Seneste nyt