Aniston

Intet mindre end alt

En middelmåddig fortælling om en dysfunktionel families nedtur.

5 ud af 6 stjerner
Janelle Browns debutroman "Intet mindre end alt" er underholdende chick-lit, men den formår ikke mere end at underholde.

Intet mindre end alt
Debutromanen "Intet mindre end alt" er en tragikomisk historie og et kynisk portræt af en dysfunktionel Silicon Valley-familie og deres på overfladen velpolerede tilværelse.

Janelle Brown fortæller samtidigt humoristisk og med alvor om de tre kvinder i familien, om deres forhold til social status, og hvor langt de vil gå for at opretholde denne eller opnå bare et gran mere.

Kvinderne lyver for sig selv og andre og vil ganske enkelt gøre alt for ikke tabe ansigt, når de møder modgang.

Intet mindre end modgang
En af de kvinder, vi følger i "Intet mindre end alt", hedder Janice Miller og er husmor i Silicon Valley. Hun glæder sig over, at mandens medicinalvirksomhed er blevet børsnoteret, og aktierne er steget til astronomiske højder.

Hun begynder derfor i starten af bogen forberedelserne til fejringen af den gode nyhed, men dagen går ikke helt som ventet; frisøren rammer ikke den rigtige hårfarve, hun kan ikke få de ønskede blomster til aftenens menu, skrædderen har lagt hendes kjole for meget ind - små detaljer, der kulminerer, da Janice pludseligt får overrakt en konvolut med en skilsmissebegæring.

Det viser sig nemlig, at manden tilsyneladende har haft en affære med hendes bedste veninde og tennispartner gennem længere tid, og at hun derfor bliver kasseret til fordel for hende.

Hun kaster sig ud i et amfetaminmisbrug for at dulme smerten, og samtidig kæmper hendes to døtre med deres helt  egne problemer, fordi den ældste datters ambitioner pludseligt falder helt til jorden, og hun skylder langt flere penge, end hun nogensinde kan betale og desuden er blevet forladt af sin smarte skuespiller-kæreste, mens lillesøster finder ud af, at det ikke er cool at hoppe i seng med alle drengene fra klassen, selvom hun troede, det ville være et smart træk.

Typisk chick-lit
"Intet mindre end alt" er historien om tre generationer af kvinder, to forskellige verdener, én mands svigt - og de hemmeligheder og løgne, som kan komme til at ødelægge det hele.

Den er ganske underholdende, men det er også det. Janelle Brown formår simpelthen ikke at løfte historien op til næste niveau.

Det er dermed en typisk chick-lit-bog, som indeholder en ganske underholdende fortælling, men man savner noget undervejs, som virkeligt kan løfte historien op på næste niveau. Man efterlades dermed med en tom fornemmelse af bare at være blevet luftigt underholdt, når man lukker bogen efter sidste side. Men er du håbløs chick-lit-fan, der bare gerne vil underholdes, så er det ikke en dårlig fortælling.

Janelle Brown er journalist og har skrevet for blandt andet Vogue, The New York Times, Elle og The Los Angeles Times. Hun bor i Los Angeles med sin mand, som er filminstruktør, og deres meget forkælede hund. "Intet mindre end alt" er Janelle Browns debutroman.  

"Intet mindre end alt" er skrevet af Janelle Brown og er udkommet fra Lindhardt & Ringhof den 10. marts 2010. Vejl. udsalgspris er 299,95 kr.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce