Aniston

Interview med Flemming Rolighed

Flemming Rolighed, 34-årig kunstner, er godt på vej til at have slået sit navn fast på kunstner siden

Efter en stresset fredag eftermiddag kommer jeg halvvejs forpustet ind til mit interview med Flemming Rolighed, ugen har været stresset, og dagen lang, men med hans rolige natur og store smil falder tiden hurtigt til jorden. Der hviler en varm aura omkring ham, mens vi sidder og taler, og jeg kan stolt præsentere et interview med Flemming Rolighed.

Flemming Rolighed om udstillingen:
ANNONCE
Interview med Flemming Rolighed
"Jeg har fået 250kvm med to store sale, integrerer toilettet og bruger også gangen for at sprænge rummet og få mere plads. Den oprindelige udstillingsplads var på 200kvm, så det har krævet en smule kreativitet, men resultatet er blevet
super godt".

"Jeg har også taget toiletterne i brug, blandt andet lavet glory holes - dog i udprint. De fleste ser desværre tematikken, før de bedømmer værkerne og kan desværre farves af deres egen holdninger på forhånd... Og det synes jeg er sørgeligt".

Tre grunde til at komme og se din udstilling:
"Oplevelses værdi (Man kan tage en oplevelse med hjem, om det er positiv eller negativ, men en oplevelse). Andet kunst end Ikea kunst. Der er både æstetiske værker og værker, hvor det kun er det indholdsmæssige, der bærer værket (Tanken bag)".

Forventninger til udstillingen:
"At rykke lidt ved folk og give dem en oplevelse. Jeg har igennem fem år produceret værkerne, og dette var en unik mulighed for at være kurator på min egen udstilling, med ansvar for selv at sætte billederne sammen, og sætte værker op, der danner modspil, en slags rød tråd, og noget godt dokumentation (fotos) til videre arbejde".

Historien bag Rolighed og hans kunst:
"Verden er for heteroseksuel, jeg vil ikke fremstå super politisk, men vil have lov at lave værker, hvor der står homo, bøsse eller lebbe, uden der er mere i det, altså en anti generalisering, eller et oprør mod det forventede, at give sig selv lov til at være sig selv".
ANNONCE
Interview med Flemming Rolighed
"Vi var nogle stykker, der fik afslag fra Skanderborg omkring en homobar, vi ville lave den med frirum, altså uden grænser, hvor man kunne danse på bordene, hvis man ville. De mente, det ville ligne noget fra en anden planet".

"En del af det er, at medierne ofte bruger homo, bøsse og lesbisk negativt. Jeg vil gerne rykke verden lidt og mener, at jo flere gange, man ser ordene (blive brugt POSITIVT) - måske indenfor kunst?) - jo mere alment bliver det, forhåbentlig".

Dit største skridt som kunstner:
"Måske startede det allerede, da jeg sprang ud som bøsse, hvilket gav mig følelsen af ikke at være hæmmet, men måske det ikke er kunst?"
ANNONCE
Interview med Flemming Rolighed
"Men sidenhen er det mange små skridt: at fravælge 'Det Kongelige Kunstakademi' og vælge 'Det Jyske Kunstakademi', i stedet for; hvilket er godt, da jeg mener, man har større bredde og ingen grænser på Det Jyske Kunstakademi, hvorimod man på Det Kongelige har en malerlærer, man følger i seks år og kun en linje. Det havde jeg
ikke lyst til".

"Jeg fik mulighed for at tilføje større bredde efter at jeg valgte Det Jyske Kunstakademi, og så har det været et stort skridt, at jeg har valgt den ukommercielle vej frem, som kun få gallerier vil ligge lokaler til".

"Hvert skridt giver mindre og tager meget længere tid, men giver tilgengæld flere muligheder blandt andet i udlandet. Alt i livet handler om prioritering, og det har været min prioritering".

Fremtidige udstillinger:
Udstilling på Mols i Fuglsøcentret, inviteret af 25 etablerede kunstnere, som alle er medlemmer af BKF.

"Jeg satser meget på World Out Games, på grund af cirka 18000 flere homoer fra hele verden, som alle mødes i København under World Outgames arrangementet".

"Hvis mine værker normalt kan karakteriseres som værende ukommercielle, kan de måske pludselig blive kommercielle på grund af en kæmpe målgruppe".

Tjek World Outgames hjemmesiden for nyheder.
Og Flemming Roligheds egen hjemmeside.
ANNONCE
Interview med Flemming Rolighed
Del

Seneste nyt