Aniston

International Tourist Guide Day

Oplev byer gennem en lokal guides øjne.

International Tourist Guide Day
Overfyldte turistbusser, en guidet tur på bånd og en hurtig afkrydsning af alle seværdigheder i den by, man besøger, er en forældet måde at rejse og opleve verden på.

I dag bør du i stedet satse på såkaldte Greeters: Søde mennesker fra lokalbefolkningen, der viser deres by frem og forsyner dig med insider-tips - uden at det koster dig en krone.

I forbindelse med den International Tourist Guide Day den 21. februar afslører Hotels.com de byer, du bør opleve med en Greeter.

På besøg hos en ”melburnian”
Hovedstaden i staten Victoria, som også er popstjernen Kylie Minogues fødeby, byder på en masse seværdigheder såsom Queen-Victoria-Market, State Parliament House og Saint Patrick’s Cathedral.
 
Men vil man se og opleve noget anderledes på ferien, kan man tage en Greeter ved hånden og få en helt speciel oplevelse gennem dennes viden om byen.
 
Mange lokale hører til et af
de mange immigrantsamfund, der findes i Melbourne. Man vil derfor få meget ud af at tjekke sin Greeters kvarter ud.
 
Hvis Greeteren har græske rødder fører vejen måske forbi det græske kvarter i byen, hvor man kan nyde den bedste græske mad i Australien.
 
De lokale Greeters mødes dagligt på Federations Square, som også er værd at se. Og til dem, der ønsker at tilbringe natten tæt på dette mødested er et værelse på det nærliggende hotel Citigate Melbourne et godt valg.
 
Athen set gennem græske øjne
For at opleve det autentiske og originale Grækenland skal man dog til selve Grækenland.
 
Den største by i landet, Athen, funkler og er fyldt med mange forskellige bygninger fra alle tidsaldre. Men også de populære seværdigheder som domkirken, rådhuset og parlamentet tager sig godt ud. Med en græsk Greeter kan du komme rundt om emner som arkitektur, kultur, historie, underholdning og sport og se hovedstaden gennem øjnene på en lokal.
 
Og efter en lang sightseeing tour vil den nye græske ven helt sikkert kunne fortælle om, hvor man finder byens bedste Souvlaki.
 
St George Lycabettus Hotel kan alle de nye indtryk fordøjes, mens udsigten til det antikke Akropolis nydes.
 
Lange strande og belgiske klitter i De Panne
Nordsøens kyster indbyder til afslapning og er perfekt for dem, der er til gåture på stranden og blæsende kyster.
 
En tredjedel af de belgiske klitter findes i byen De Panne, hvor stranden forvandles til en 450 meter bred kyst, når det er lavvande. Det er ikke så mærkeligt, at strandsejlads blev opfundet her.
 
Og de, der er vokset op med denne helt specielle, tørre form for sejlads, kan undervise turisterne i netop dette.  Ønsker man dog i stedet at tage en rolig dage, kan man, sammen med en Greeter, gå en tur i klitterme eller opleve naturreservatet. De lokale har et hav af spændende anekdoter, som man kan lytte til ved solnedgangen på stranden, eller man kan sammen slå sig ned i den 2000 kvadratmeter store have ved
Parkhotel De Panne.
 
På pub med en irsk guide i Dublin
Selv i Irlands hovedstad er det en fordel med en lokal turistguide. I byen på den irske østkyst kan man udforske parken St. Stephens Green eller de typiske georgianske gader og huse omkring Merrion Square med en Greeter og herigennem få et godt indtryk af byen.
 
Men hvor ligger de bedste pubs? Det er jo, hvad Irland er kendt for.
 
Det kan være en god idé at invitere en Greeter på en kold Guiness. For hvem kender alle pubs i byen bedre end en lokal?
 
Af overnatningsmuligheder er hotel The Arlington O'Connell Bridge det bedste valg. Hvis ikke man har en Greeter ved hånden, der kan hjælpe med at finde hotellet, kan man kigge efter byens vartegn "The Spire". Det minder om en nål, ligger tæt på hotellet og er, med sine 123 meters højde, svær at overse.
 
Guidet tur gennem Toronto
I Toronto kan en Greeter også være yderst behagelig at have ved sin side. Gaderne i den canadiske storby er nemlig anlagt anderledes, end hvad vi ellers er vant til i vore byer, og det kan måske skabe forvirring undervejs. Desuden kan en Greeter sørge for, at man ser og oplever de vigtigste seværdigheder og aktiviteter i byen. Herudover vil en Greeter helt sikkert kunne vise vej til en butik, hvor man kan købe en original skovmandsskjorte.
 
Og hvis man vil se det hele lidt fra oven, anbefaler Hotels.com hotel One King West Hotel & Residence, som med sine 51 etager garanterer en fantastisk udsigt over byen.
ANNONCE
Den 21. februar er International Tourist Guide Day.
 
Dagen er et initiativ fra WFTGA (The World Federation of Tourist Guide Associations) og afholdes hvert år.
 
International Tourist Guide Day blev afholdt første gang i 1990. Dengang deltog 15 lande.
 
Siden da er antallet af deltagende lande vokset stødt.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce