Aniston

International kyssedag

6. juli er kyssedag i hele verden. Så kys igennem - eller prøv en af disse (anderledes) måder at kysse på.

Det romantiske kys er ikke hot alle steder i verden! - International kyssedag Det romantiske kys er ikke hot alle steder i verden!
Kys er godt, kys er rare - og i dag er det intet mindre en international kyssedag!

Vi bruger da også gennemsnitligt tre måneder af vores liv på at kysse, og når vi kysser, aktiverer vi hele 30 ansigtsmuskler. Det er værd at fejre!

Så i anledningen af den internationale kyssedag har hotelbookingportalen Hotels.com samlet nogle af de mere specielle måder at kysse på.

Thailand: Landet med de to kyssetraditioner 
Sprudlende kys er sjældne i Thailand. I stedet foretrækker thaierne at snuse til deres kære.

Det snusende kys eller "Hom gäm" - en hurtig vejrtrækning tæt på kinden - er et udtryk for ubetinget kærlighed mellem forældre og børn såvel som elskende. Denne adfærd mistænkes for at være blevet udviklet af den følsomme lugtesans, som thaierne har.

Thaiernes mad er næsten fri for kød og mælkeprodukter, men de elsker koriander, chili og citrongræs, hvilket giver dem en god kropslugt.

En undtagelse af det asiatiske kys kunne dog opleves i konkurrencen "verdens længste uafbrudte kys” i Pattaya i februar 2012. Det vindende par kyssede hinanden i over 50 timer.

Papua New Guinea: De uromantiske kys
Forskellige lande har forskellige skikke. Og under hyggeligt samvær nipper trobrianderne i Papua New Guinea til hinandens øjenbryn, trækker i hinandens hår og bider lidenskabeligt i hinandens læber.

Det lyder måske meget mærkeligt for vestlige sind, men det er faktisk tænkt som et seksuelt forspil og betragtes som et statussymbol blandt trobrianderne. Men det skal gøres med forsigtighed - at kysse i offentligheden er nemlig strengt forbudt.

New Zealand: Det New Zealandske kys
New Zealand har en mere romantisk og velkendt måde at kysse på. De indfødte (Maorierne) byder hinanden velkommen med et varmt knus, hvor de sætter panderne sammen og giver hinanden et næsekys.

I mere end flere århundreder, er "Hongi" blevet betragtet som et traditionelt hilsenritual. Det viser sig også, at valget af partner styres efter, hvor godt denne lugter, for kan man lide hinandens kropslugte, kommer man som regel godt ud af det med hinanden.

Ritualet slutter med rytmisk dans og festligt mellemspil.

Kenya: Antikys-kulturen
Munden bruges til at spise med! Den er altså ikke til at kysse med.

Det er, hvad Samburu-stammen i Barsaloi (Kenya) tænker om den verdensomspændende "læbe-sport". Stik imod evolutionsteorien, der siger, at kys er et menneskeligt behov, anses kys for upassende i Masai-stammen, som Samburuerne er en del af. Især mændene er kendt for deres dyriske natur, når det kommer til at kysse, og følsomme kys er derfor meget fremmede for stammevogterne.

Så hvis elskende ønsker at kysse inderligt, skal de holde sig væk fra Samburu-stammen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt