Aniston

Insider-guide til Helsinki

Hoteleksperten Hotels.com har samlet en række insider-tips til 'Den mest beboelige by i verden' fra helsinkierne til danskere.

Insider-guide til Helsinki
Kun få danskere rejser så langt mod nord, at de ender i den finske hovedstad Helsinki. Men faktisk er Helsinki ifølge Hotels.com’s Hotel Price IndexTM (HPI®) blandt de billigste nordiske hovedstæder at besøge. Og hvis man spørger finnerne selv, så har Helsinki rigtig meget at tilbyde.
 
Hoteleksperten Hotels.com har samlet helsinkiernes bedste insider-tips til besøg i den finske hovedstad.
 
Design ligger i generne - og i Helsinkis hoteller
Helsinki har omsider erobret titlen som ”World Design Capital” i 2012. Men design har faktisk altid været en integreret del af byens DNA – og er også implementeret i mange af Helsinkis hoteller.
 
Derfor er der også rig mulighed for at kombinere eksklusive, finurlige og ægte finske rejseoplevelser med de bedste og mest seværdige indkvarteringsmuligheder i Helsinki. Det kunne eksempelvis være et af de fire officielle signaturhoteller for ”World Design Capital”.
 
Men Helsinki har også mange kulturelle og finurlige oplevelser at tilbyde til danskere, der lader sig lokke til hovedstaden i de 1.000 søers land.
 
Restaurant Day
En af de ting, der bestemt et værd at rejse efter, er Restaurant Day, som er en ikke-kommerciel fødevarefestival, hvor alle har mulighed for at åbne en restaurant, en cafe eller en bar for én dag.
 
Festivallen startede som en lille event i foråret 2011, men fænomenet er siden vokset massivt således, at der i maj 2012 var mere end 300 pop-up restauranter fordelt over hele Helsinki, og konceptet har allerede spredt sig til både øvrige dele af Finland og andre lande rundt omkring i verden.
 
I forbindelse med Restaurant Day-arrangement kan signaturhotellet (WDC2012) Hotel Helka give dig en perfekt mulighed for at bo centralt. Helka er et hyggeligt og stilrent hotel, hvor design er i højsæde. Hotel Helka er indrettet med designermøbler, -belysning og -tekstiler af blandt andre Alvar Aalto i hotellets indre.
 
Næste Restaurant Day finder sted den 17. november 2012.
 
Pub crawl og sauna i Kallio
En pub crawl i Kallio-området er et must for alle, der ønsker at opleve et andet natteliv end de polerede cocktailbarer og natklubber i byens centrum. Her finder man billige øl, mad i rigelige mængder, og atmosfæren er generelt mere bohemepræget. Start ved Roskapankki, kig forbi på Fairytale, og afslut festen i Kuudes Linja, og bekæmp dine tømmermænd på Siltanen dagen efter med en søndagsbrunch.
 
Men før man rammer de mange små og hyggelige barer, bør man nyde en stund i Kotiharju Sauna. Den berømte sauna fra 1928 er den eneste offentlige brændeovnssauna, der er tilbage i Helsinki. Brændeovnssaunaer var det gængse i gamle dage og giver mulighed for at opleve den bløde varme, som disse giver.
 
Et godt hotel i nærheden af Kotiharju Sauna er Hilton Helsinki Strand, som ligger i gåafstand til både centrum og Kallio-området. Hotellet med havudsigt ligger ved siden af en af de største torvepladser i Helsinki, Hakaniemi pladsen.
 
Hop ud i det fri i Nuuksio Nationalpark
På trods af at Nuuksio National Park ligger lige i udkanten af Helsinki by, føles det som at træde ind i en helt anden verden. Det er faktisk lidt som at dumpe ned midt i Lapland – bare uden alle myggene! I nationalparken kan man vandre, sove i telt, plukke vilde bær eller bare nyde udsigten og stilheden i naturen. Og det er nemt at komme med offentlig transport fra centrum af Helsinki til Nuuksio for blot nogle få euro.
 
Og har man overvurderet sin kærlighed til naturen, så kan man komme tilbage til Helsinki ligeså hurtig, som man forlod byen. Her kan man passende skifte telt ud med en hotelseng på det femstjernede Hotel Haven, som byder på førsteklassesservice med bekvem og sofistikeret, men hjemlig, atmosfære.
ANNONCE
Insider-guide til Helsinki
Gå på jagt efter skjulte caféskatte
Som i alle andre europæiske storbyer kan du i byens kerne let komme i besiddelse af en anstændig kop espresso eller café latte. Men det er ikke her, du finder de virkeligt gode kaffe-oplevelser. Søg i stedet væk fra caféerne i centrum og besøg i stedet eksempelvis Töölönlahti, som er et relativt lille område ved havet nord fra den centrale jernbanestation.
 
Her ligger den lille café Sinisen Huvilan Kahvila, der, udover delikat kaffe, også serverer forskellige former for presset bærjuice, små madanretninger og bagværk. Caféen er placeret i en fredelig gård ved et gammelt blåt træhus og med perfekt udsigt ud over Töölönlahti.
 
En anden skjult skat er den lille hyggelige café Regatta i nærheden af Sibelius monumentet. Caféen i det røde træhus ligger lige ud til vandet. Læg besøget om aftenen, og nyd solnedgangen. Tag eventuelt selv pølser med, som kan grilles over åben ild udenfor caféen. Det siges desuden om stedet, at man ikke bare får den anden kop kaffe gratis. De betaler efter sigende gæsterne 5 cent, når man beder efter en refill.
 
Et passende hotel at besøge efter en ekstraordinær caféoplevelse er afgjort det elegante Hotel Fabian, som er endnu et af WDC2012 signaturhotellerne. Hotellet er et glimrende valg for både en kort storbyferie og længere besøg.
 
Vinterbadning
Det kan lyde tåbeligt for mange danskere at blive godt opvarmet i en sauna for dernæst at valse ud i kulden og hoppe i en iskold sø eller i havet gennem et hul i isen og slutte af i saunaen igen efterfølgende. Men kombinationen fremkalder en følelse af afslappethed og skulle, efter sigende, være meget sundt. Eksperter hævder nemlig, at vinterbadning, ”avantouinti”, er hemmeligheden bag sundhed og forlænget levetid, fordi de kolde og varme ekstremer øger blodcirkulationen og pulsen, der forårsager en bølge af endorfiner, som siges at have en anti-depressiv effekt.
 
Bagsiden af medaljen er dog, at vinterbadning er blevet lidt af en elitesport i og omkring Helsinki, og at mange vinterbaderforeninger kræver medlemskab, førend man kan sænke sig ned i det kolde vand, og har lange ventelister.
 
Rastila Camping i Vuosaari, en forstad til Helsinki, tilbyder dog sauna og vinterbadning til deres overnattende campister for blot et par euro. Man kan desuden få en smagsprøve på vinterbadning på Kuusijärvi, som ligger nær Vantaa blot 30 minutters kørsel fra Helsinki med bus 730.
 
Efter at have oplevet det kolde gys i det iskolde vand og have fået varmen igen i saunaen er et godt måltid, en kold øl og en god seng tiltrængt.
 
Hotel Klaus K kan sørge for netop dette. Hotellets tre restauranter, Toscanini, Ahjo Bar & Club og Ilmatar tilbyder lækkerier, alle kan være med på, og selve hotellet emmer af moderne finsk design. Det centralt beliggende hotel er ligeledes et af byens WDC2012-hoteller.
ANNONCE
Del

Seneste nyt