Aniston

Induktionsdingenot er den bedste opfindelse

Sneglen, du fremover vil have svært ved at undvære i dit hjem!

Induktionsdingenot er den bedste opfindelse
"The Snail" er intet mindre end den bedste designmæssige opfindelse i år!

I hvert fald hvis man spørger juryen ved Electrolux Design Lab 2010, som løb af stablen for nylig på Storbritanniens førende arkitektur- og designmesse, 100 % Design i London.

Indiske Peter Alwin fra National Institute of Design blev således vinder af årets Electrolux Design Lab-konkurrencen med sit designkoncept "The Snail", som er et transportabelt mikro-induktionsapparat.

Bedst på mindst plads
"The Snail" vil, hvis den bliver sat i produktion, gøre det muligt at opvarme mad, vand etc. hvor som helst og når som helst. Og det må jo siges at være et potentielt backpackers-musthave!

Opgaven for de deltagende koncepter lød da også på, at de skulle forholde sig til det faktum, at FN forudser, at 74 % af verdens befolkning i 2050 bor i byer og urbane miljøer.

Vi får altså mindre og mindre plads til rådighed, og vi skal samtidig tænke over vores ressourceforbrug.

Netop dette løste Peter Alwins "The Snail" åbenbart bedst.

1-2-3 varm mad
Det mobile varme- og kogeapparat er da også baseret på magnetiske induktionsprocesser.

"The Snail" er desuden lille og kan sættes direkte på gryder, pander, krus osv. og opvarme indholdet.

Sneglen reducerer den plads, der normalt er nødvendig til at lave mad og tilfører samtidig fleksibilitet til hele madlavningsprocessen. Og så skal være drevet af et høj-densitet-batteri af sukkerkrystaler, så apparatet omdanner energi fra sukkeret til at opvarme en spole, der igangsætter den magnetiske induktionsproces.

Integrerede sensorer opfanger den type mad eller væske, der skal opvarmes, og tilpasser automatisk tid og temperatur. Et simpelt touch-display med brugervenligt interface gør, at processen nemt kan følges. 

Det lyder næsten så smart, at man har svært ved at forestille sig, hvordan man kan undvære sådan en dingenot i sin hverdag!

Læs mere om Electrolux Design Lab 2010 her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce