Aniston

Indretning: Sådan vælger du den rette TV-stander

Artiklen er sponsoreret.

TV’et er ofte centralt i rummet, hvad enten det er placeret i stuen derhjemme, i møderummet på kontoret eller et helt tredje sted. Derfor er det ikke bare vigtigt at vælge det rette TV; hvis du vil helt i mål med en vellykket indretning, er dit valg af TV-stander også afgørende.

Men der findes mange forskellige slags TV-standere, fra gulvstandere til bordstandere og sågar standere med hjul under, og de findes i vidt forskellige prisklasser. Så hvordan vælger du den bedste TV-stander til dine behov og din stil? Se vores lille guide herunder, og bliv inspireret til hvilken type TV-stander, der bedst fuldender din indretning.

Billig eller kvalitet?

En form for TV-stander er som regel en nødvendighed for, at din fladskærm kan stå oprejst, og den opgave alene kan de fleste standere klare, også de billige. Men der kan være gode grunde til at vælge en TV-stander af højere kvalitet, end de billigste på markedet kan tilbyde.

En kvalitetsstander kan nemlig mere. Med en kvalitetsstander får du robusthed, der sikrer dit TV godt. Derudover byder de som regel på flere funktioner. Skal TV’et for eksempel kunne drejes eller flyttes? Så se efter en TV-stander af høj kvalitet.

Placering på gulv, bord eller væg?

Udover kvalitet og pris, skal du også tage stilling til, hvor din fladskærm skal placeres. Med en gulvstander kan du give fladskærmen en dekorativ plads, som var det et maleri på et staffeli. En gulvstander kan fremhæve TV’et på diskret og stilfuld vis. Har du behov for at kunne flytte rundt på TV’et, er en gulvstander med hjul under - også kaldet en trolly - løsningen for dig.

Du kan også vælge et bordstander, hvis fladskærmen skal placeres på eksempelvis en TV-skænk i en indbygget reol eller lignende. Eller du kan vælge at hænge fladskærmen op på væggen. I sidstnævnte fald skal du bruge et TV-ophæng i stedet for en egentlig stander. Husk at kontrollere TV’ets vægt og VESA-mål inden ophængning, så du er sikker på, at ophænget kan bære.

Hvad med materialet?

Når det kommer til flot indretning, har designet naturligvis meget at skulle have sagt, og her kommer materialevalg ind i billedet. Materialet har nemlig indflydelse på rummets endelige udtryk. TV-standere findes i materialer såsom lakeret stål, enkel aluminium og endda træ - og i sidstnævnte tilfælde har også træsorten indvirkning på looket.

Er du blandt dem, der har tænkt meget over dit valg af TV og knap så meget over dit valg af TV-stander? Så har denne guide forhåbentlig ledet dig i retning af den helt rigtige TV-stander, så dit TV passer ind i din indretning, og du får maksimal glæde af din nye fladskærm.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce