Aniston

Indret dig til den perfekte spisestue

Når spisestuen skal indrettes, er der mange ting, du skal tage stilling til. Og det bliver ikke nemmere af, at indretningen betyder så enormt meget for et rum. Med den rigtige indretning kan du opnå et rum, som er fuldstændig perfekt, og som matcher de ønsker, du altid har haft til rummet. Omvendt kan du også ødelægge et ellers fint rum, hvis du ikke tænker dig om, når du indretter. I denne guide giver vi dig derfor et par tips til, hvordan du bedst indretter din spisestue. Læs med, og find inspiration til dit næste indretningsprojekt. 

Spiseborde til enhver smag

Et af de vigtigste møbler i spisestuen er naturligvis selve spisebordet. Der findes rigtigt mange gode bud på spiseborde, men i denne guide har vi valgt at sætte fokus på to, som begge er lækre, men som har hver deres udtryk. Det første spisebord er et ovalt spisebord fra U-design. Bordet har en lyseblå laminatplade, som i samspil med de sorte ben fremstår rigtigt fint i de fleste køkkener eller spisestuer. Bordet måler som udgangspunkt 100 x 180 cm., men der medfølger to tillægsplader, som kan tages i brug, hvis der kommer gæster.

Et andet lækkert spisebord, som dog er i en helt anden genre, er et rustikt plankebord fra Tevva. Dette bord er et udtryk for en trend, der har bredt sig i de nordiske spisestuer, nemlig kærligheden til det rå, naturlige look. Den rustikke bordplade på hele 40 mm, som består af olieret eg, giver bordet en tyngde, som opvejes af de elegante, sorte ben. Bordet måler 100 x 260 cm. som udgangspunkt og hører dermed til i den større ende af spiseborde. Et plankebord fra Tevva vil være med til at give din spisestue det rå, nordiske look, der er så eftertragtet for tiden. 

Flotte og behagelige spisebordsstole 

Spisebordsstole findes i utroligt mange afskygninger, og det ville være umuligt at dække et repræsentativt udsnit i denne lille guide. Når du skal vælge spisebordsstole, skal du primært tænke over to ting - design og komfort. Du kommer sandsynligvis til at tilbringe en del tid i spisestuen, og derfor er det vigtigt, at du både kan holde ud at se på og sidde i stolene. Et bud på en lækker spisebordsstol kunne være en klassiske Jane stol i massiv olieret eg. Ønsker du at gå lidt mere vovet til værks, kunne du også vælge en NorD lux spisebordsstol i cognacfarvet læder.

Læs også: 5 gode idéer til indretning af din bolig

Optimal belysning

Belysning er en faktor, man ofte glemmer at tænke med i indretningen. Ikke desto mindre betyder belysningen rigtigt meget for rummet, så du gør klogt i at gennemtænke valget af belysning i spisestuen. De fleste vælger at placere en loftslampe direkte over spisebordet, da dette giver et både overordnet og fokuseret lys, som er praktisk under måltiderne. En Da Vinci pendel eller en populær fjerlampe fra Eos kunne begge fungere godt som primær belysning i spisestuen. Loftslampen kan eventuelt suppleres med ekstra belysning i form af f.eks. væglamper eller gulvlamper.

Tæpper og dekoration

Endelig handler den gode indretning også om at skabe hygge i rummet. I spisestuen kan det eksempelvis gøres ved at indramme spisekrogen med et lækkert tæppe. Et tæppe er både hyggeligt, behageligt at gå på og gavnligt for rummets akustik. Foruden tæpper kan du også skabe hygge og æstetik ved hjælp af små dekorationer. Prøv f.eks. at investere i nogle flotte vaser, lysestager eller krukker, som kan fungere som bordpynt på spisebordet. Dette vil forhindre, at rummet bliver for sterilt. Du kan også bløde op for stemningen i rummet ved hjælp af nipsting, planter og forskelligt vægpynt. Kun fantasien sætter grænser for den perfekte indretning af spisestuen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce