Aniston

Ikke-ryger for kvinder

Så tøser, er det nu, hvis I vil kvitte smøgerne

Så kom den endelig, bogen som henvender sig specifikt til os kvinder, som vil kvitte smøgerne. Og at der er forskel på, hvordan vi mænd og kvinder både oplever og løser opgaver, såsom at stoppe med rygning, slår bogen med al tydelighed fast.
Ikke-ryger for kvinder
Allan Carr, hedder manden bag bogen, og hans første ikke-ryger-bog, selvfølgelig for mænd, er blevet solgt i ikke mindre end 3 millioner eksemplarer verden over.

Der var engang, hvor rygning ikke kun var accepteret, men næsten også et must for overhovedet at være cool og kunne begå sig. Og jeg kan da nemt huske, da jeg selv stod med veninderne nede bagved broen og delte en pakke ti grønne Look, mens vi hostede lungerne op i halsen og tilbage igen. 

Det var da helt klart også mere for at være cool og høre til, end fordi man virkelig nød både oplevelsen og smøgen, som bare fik en til at hoste mentolskyer op.

Det ene fører dog som bekendt til det andet og her mange år efter, vil jeg slet ikke undvære mine cigaretter, heller ikke selv om de får mig til at hoste og blive svimmel om morgenen.

Men verden har ændret sig, og i dag er det ikke længere et sikkert tegn på coolness, når man stikker en vis pind i munden og tænder den samtidig med, at man tager den første tår af sit fadøl nede på den lokale. Og det er ikke kun på grund af en holdningsændring, men også fordi, det ved lovgivning er blevet både besværligt og ugleset.

Det er allerede forbudt at ryge i alle offentlige transportmidler fra busser til tog. Snart følger restauranter og caféer efter, altså dem af dem, som ikke allerede har ændret politik og praksis på området. Og mange arbejdspladser har indført nultolerance overfor røg.

Nu ved de af os, som stadig er rygere, at det der med at holde op, er meget nemmere sagt end gjort. Hvor tit har man ikke stået den 31. december og sagt; "fra næste år er det slut med smøgerne!" Hvorefter vi skyller resten ud i toilettet. Men klokken når sjældent at tikke ret langt ind i det nye år, før vi tigger røg hos de omkringstående.

Hjælpemidlerne er mange, når man vil stoppe. Fra tyggegummi til akupunktur og
Bogen gør op med flere af de myter, som fastholder os som rygere. Såsom, at rygning er vanedannende, at vaner er vanskelige at kvitte og at nikotin er afhængighedsskabende. Så bogen er anderledes på mange punkter, blandt andet mener den, at noget af det værste, man kan gøre, er at skifte et nikotinprodukt ud med et andet.

Kort sagt går konceptet ud på at analysere, hvorfor man ryger. Og så lære at håndtere de situationer, hvor du ellers ville have grebet til en smøg. Bogen lærer os at se vores egne svagheder, og på samme tid giver den os nogle redskaber, så vi bliver bedre i stand til at håndtere vores svagheder og gøre noget ved dem. En af de ting, som gør denne bog så anderledes og til en succes er, at den gør op med de myter, som er omkring både det at ryge og især det at holde op. Den fratager dig alle undskyldninger og bygger dig samtidig op med en ny selvtillid og en mulighed for nemmere at tage ansvar for dig selv og dine handlinger.

Easyway
Metoden er kendt som "Easyway", og blev opfundet af Allan Carr i 1983. Han havde på daværende tidspunkt været kæderyger i 33 år og prøvet utallige metoder for at stoppe, men uden held. Indtil han virkelig gjorde det, stoppede med røgen fra den ene dag til den anden. Han blev klar over, at han her havde fundet en fantastisk metode.

Det var det, der endte med at blive til "Easyway", en tobaksafvænningsmetode, som har hjulpet folk over hele kloden og er belagt med så meget succes, at man bliver lovet pengene retur, såfremt det ikke virker. Foruden bogen er det muligt at tage et femtimers kusus flere steder i landet. Men har man ikke lyst eller mulighed for et sådant kursus, er det, at man kan ty til bogen eller for den sags skyld bruge den som et suplement til kurserne.

Undertegnede vil helt klart afprøve bogen og derefter fortælle hvorvidt det har virket. Men har du ikke tålmodigheden til at vente på det, så vil jeg foreslå, at du bare selv går i gang, hvem ved, måske er du ikke-ryger før mig.Den danske titel er: "Endelig-ikke ryger for kvinder" af Allan Carr.

Tak til STORM for fremsendelse af bogen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce