Aniston

If Only

Hvis bare man kunne skrue tiden tilbage...

6 ud af 6 stjerner
Hun er musiker og menneske-elsker, han er arbejdsnarkoman og tænker kun på sin karriere. Hun er romantiker, han er realist. Hun tror på skæbnen, han tror på det frie valg. Kan kærlighed få dem på samme vej?
If Only
"If Only" er instrueret af Gil Junger, og er en kærlighedshistorie, som beskriver det at turde elske, om at miste, og om at værdsætte de små ting. Men mest af alt viser den, hvordan skæbnen og dens luner spiller ind i vores liv. Er begivenheder virkelig bestemt af kræfter som vi mennesker ikke kan styre? Eller er det muligt at snyde skæbnen?

"If Only" er en tv-film fra 2004 med Jennifer Love Hewitt i en af hovedrollerne, men på grund af flere forskellige problemer og forsinkelser, tog det næsten et år før den fik sin tv-premiere. Den er først blevet udgivet på dvd her i Danmark den 11. juli 2006, men fordi det er en film, der er lavet til tv, har den ikke fået særlig meget omtale. Hvilket er en stor skam.

Handling
Samantha er en yderst talentfuld musiker, som alle elsker. Hun er også en håbløs romantiker, som bare venter på et tegn på, at hendes kæreste, Ian elsker hende ligeså højt, som hun elsker ham.

Ian derimod er arbejdsnarkoman, der altid lader arbejdet komme før alt andet, samt glemmer alt, der ikke har med arbejde at gøre. Han har altid travlt, og er ved at blive sindssyg over alle Samanthas påfund.

Men en dag kommer Samantha ud for en bilulykke, og det får Ian til at indse hvad hun betød for ham. Han får på en mystisk måde chancen for at skrue tiden tilbage, men vil han så træffe de rette valg? Vil han værdsætte hende mere end han gjorde før?  Eller vil han forspilde chancen endnu engang?

Bedømmelsen
"If Only" er en noget overset film, som fortjener meget mere omtale, end den har fået. Det er en kærlighedshistorie, som rammer hjertet, men samtidig giver den også noget at tænke over.  Som de fleste andre film om kærlighed er der selvfølgelig rosenrøde scener. Men ikke på en kvalmende måde, derimod på en mere rørende og realistisk måde, som får en til at tænke over de små ting i livet, og om, hvor meget man egentlig selv husker at værdsætte de personer, man holder af.

At skrue tiden tilbage, har været brugt i mange film tidligere, men dette gør den ikke dårlig. Og det skyldes, at det ikke er den sædvanlige Hollywood kærlighedsfilm. Alle har prøvet at være i et forhold, hvor ens partner til tider gik en på nerverne, hvor man har skændtes og er gået fra hinanden i vrede, helt uden at tænke på; at hvad nu, hvis det var sidste gang, jeg så denne person i live? Alle har prøvet at gøre eller sige noget dumt, og alle har på et tidspunkt i deres liv, ønsket at de kunne skrue tiden tilbage... Men spørgsmålet er bare, hvis man fik chancen for at gå tilbage i tiden, hvor meget ville vi så have lært?

En sød, realistisk, rørende og rammende film, så se filmen uden make-up samt med et lager af kleenex, og så husk på det berømte citat:

"Man ved først hvad man har, når man mister det"
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce