Aniston

Hvorfor fejrer vi Påske?

Påsken står for døren, men hvad er historien bag denne højtid

Påske er hygge, påske er ferie og påske er påskebryg. Hvis jeg spurgte dig her og nu, hvorfor vi fejrer påske, ville du så kunne give mig svaret? Hvis ikke, så får du svaret her. Det handler om kristendom, og det handler om biblen.
Hvorfor fejrer vi Påske?
I påskedagene skete der nogle af de vigtigste begivenheder indenfor kristendommen. Den korte version er, at Jesus blev korsfæstet, hvorefter han genopstod. Påsken kan altså siges at være der, hvor det hele starter.

Denne højtid er dog ikke forbeholdt kristne. I Israel har påsken eksisteret helt siden nomadetiden. Her fejrede de foråret og frugtbarheden hos kvæget. I Egypten blev der slagtet lam til højtiden, og dets blod blev smurt på døre for at holde døden væk.

Men tilbage til kristendommen. I gamle dage var det en tradition at faste 40 dage inden påske, hvorfor påsken naturligvis blev fejret med et kæmpe festmåltid. I påsken er der følgende begivenheder:

Palmesøndag: Jesus blev hyldet i Jerusalem, hvor befolkningen stod med viftende palmegrene og tog imod ham. Deraf navnet palmesøndag.

Skærtorsdag: På denne dag indtog Jesus den sidste nadver med sine disciple. I dag mindes vi denne begivenhed og Jesus med nadveren i kirken. Jesus vaskede også disciplenes fødder og gjorde dem rene, hvilket kaldes skær - deraf navnet skærtorsdag.

Langfredag: Denne dag drejer sig om domfældelsen af Jesus. Korsfæstelsen sker denne dag og Jesus dør. Dagen hedder sandsynligvis langfredag, idet korsfæstelsen er en langsom og pinefuld død.
Hvorfor fejrer vi Påske?
Påskelørdag: Denne dag er ikke nogen helligdag. Dagen er en sørgedag over Jesus død.

Påskesøndag: På denne dag opdages det, at Jesus er genopstanden, dagen er derfor en glædesdag.

Kristi Himmelfartsdag: 40 dage efter påske, i år den 1. maj 2008, fejrer vi Jesus himmelfart. Ifølge biblen kan Jesus, mellem påske og kristi himmelfartsdag, vise sig i glimt.

Påsken faldt tidligt i år, allerede i går, den 16. marts 2008, kunne vi fejre palmesøndag.Aniston.dk ønsker alle en rigtig god påske!
Del