Aniston

Hvordan vi slipper af med de andre

Ny politisk satire

4 ud af 6 stjerner
Hvad gør vi med alle de mennesker i Danmark, der ikke bidrager til samfundet, ikke yder, men tager? Hvad skal der ske med dem, som kommer i klemme i vores jagt på en perfekt velfærdsstat? Svaret er: skaffe os af med dem, og gerne på en brutal måde - i hvert fald i følge Anders Rønnow Klarlund, der lige har lavet satiren "Hvordan vi slipper af med de andre".
ANNONCE
Hvordan vi slipper af med de andre
I denne politiske satire følger vi John, Gerda, Nancy, China, Melanie og Belinda, der alle bliver fanget og sat i et rum sammen. Hvad de ikke ved er, at de befinder sig på en skole, hvor alle Danmarks sociale tabere, såsom bistandsmodtagere, narkomaner og hjemløse, er placeret for at få en samtale og derefter blive elimineret, hvis det viser sig, at de har modtaget mere af samfundet, end de har ydet.

Den rapkæftede og tidligere stiknarkoman, Belinda (Louise Mieritz) viser sig dog at være Sisse William Andersen, søn af Biskop Andersen og leder af Mandela-ordenen, en sammenslutning af folk, der arbejder på at få disse mennesker fri igen, så de ikke skal lide den grumme skæbne, som forhørsleder Major Andersen (Søren Pilmark) ellers vil sørge for. Han sidder nemlig klar til at forhøre og derefter dræbe dem alle for ting som sort arbejde og invalidepension.

Christian Andersen (Søren Pilmark), og socialdemokraten, Folke Rasmussen (Søren Fauli) er de to ledere, der skal snakke med de forskellige mennesker om, hvad de har bidraget med til det danske samfund.

Folke Rasmussen går fra at være en passiv politiker, som skal sørge for, at alt går godt til at være en søn af et bror-søskende forhold, der konstant brækker sig og synes, at de alle sammen skal dø, Belinda Jacobsen bliver til Sisse Andersen, der går fra at kæmpe bravt til at give op, og Major Andersen skal virke som den kolde militærmand, der er ligeglad med det hele.

Hænger ikke rigtig sammen
Denne film hænger ikke rigtigt sammen. Udover et par sjove kommentarer og underlige, hysteriske anfald leveret af Søren Fauli, er det ikke rigtigt til at fange stemningen i filmen. Skal den være sjov, skal den tages seriøst?

Mellem scenerne kommer der afrikansk musik, og udover en mission om at rejse til Afrika, hører det ikke hjemme. Heller ikke faktummet, at hele denne forhørs- og henrettelsesfilm finder sted på en folkeskole et sted i København, hvor baggrunden er matematiske ligninger på en tavle, små stole og børnetegninger. Det virkede mest af alt som en surrealistisk drøm, hvor ting ikke rigtigt kan forbindes og får en til at undre sig. 

En god ting ved filmen er, at den peger på nogle af de problemer, vi har i det danske samfund. Den konstante higen efter den perfekte velfærdsstat må og vil skabe nogle problemer, og hvad gør vi ved disse problemer?

Selvom Major Andersens løsning nok ikke vil få så mange stemmer, kommenterer denne film i det mindste noget, som skal kommenteres. Udover dette spiller både Søren Pilmark, Søren Fauli og Louise Mieritz deres roller godt - hvis bare det så var roller, der gav mening.

"Hvordan vi slipper af med de andre" har premiere fredag den 26. januar 2007.
ANNONCE
Del

Seneste nyt