Aniston

Hvor ser du godt ud!

Mille er tilbage.

For et års tid siden udkom Milles første bog "Lad mig bare forsvinde", nu er hun tilbage igen med fortsættelsen som heldigvis har en mere positiv titel.
Hvor ser du godt ud!
Milles første bog var uddrag af hendes dagbog gennem de mange år, hvor hun kæmpede med anoreksi. Her var intet pakket ind i pænt gavepapir, men Milles liv lagt frem for alverden råt og usødet. Og det var rent ud sagt umuligt i løbet af bogen ikke at komme til at holde endda meget af Mille; Hendes ærlighed, hendes mod og ikke mindst hendes lidt "Nynnede" sider.

I hendes nye bog "Hvor ser du godt ud", er det stadig hendes dagbog som ligger grundlaget. Men hvor hendes første bog var som at kigge ind i en andens liv på godt og ondt, virker det denne gang lidt iscenesat. Som om Mille tænker mere over hvad hun skriver, og konstant har i baghovedet, at det ikke kun er for hende alene, men til et medlæsende publikum hun skriver. Samtidig kunne man måske også have givet bogen undertitlen "Mig og Thomas", da en stor del af dagbogen handler om hendes samtaler med psykologen Thomas, som vi allerede møder i første bog. Men hvor Thomas i hendes første bog blot var en rar tilføjelse, er han i denne omgang blevet til en hovedperson, og det desværre lidt på bekostning af personen Mille. Det positive er, at psykologen Thomas ikke kun er en meget klog fyr, men ligger ting på bordet jeg tror vi alle vil kunne bruge i vores hverdag, og faktisk burde vi måske alle have en Thomas til dårlige tider.
ANNONCE
Hvor ser du godt ud!
Og det skal faktisk forstås helt bogstaveligt. Vi er utroligt dygtige til at diagnostisere og forholde os til sygdomme vi kan se, såsom en brækket arm. Sjælelige sygdomme derimod står vi som samfund uforstående overfor. Det er efter min mening også grunden til at hjælp på det område er så utilstrækkelig. En stor del af grunden til at Mille i dag er på vej til at blive en rask og velfungerende smuk ung pige, er uden tvivl hendes psykolog Thomas. Og Milles store held har da også været, at hun har haft nogen, som gennem årene har kunnet og villet betale en god psykolog til at hjælpe hende. Som den fantastiske pige Mille Eigard Andersen er, forsøger hun i dag at videgive den hjælp til andre, og dele sin viden og empati med andre anorektikere. Både ved hjælp af foredrag og personlige samtaler.

Trods en smule kritik, kan jeg kun varmt anbefale Milles bøger. De er ikke kun meget ærlige, men også relevante, nok mere end nogensinde. Anoreksi er desværre et voksende problem ikke kun for piger, men i stigende grad også blandt unge mænd. I Milles nye bog "Hvor ser du godt ud", er anden halvdel af bogen udformet som en hjælp til selvhjælp. Der er ikke kun masser af gode tips og råd, men også måder hvorpå du kan teste, om du eventuelt selv skulle have et problem, eller er på vej til at få det. Og selvom du intet fejler overhovedet, er Milles bøger så fyldte med perler og kloge ord, at alle kan få noget ud af at læse dem.

Mille skriver, at dette her ikke er en happy ending, og det kan jeg kun give hende ret i, for slutningen må være når vi for sidste gang fylder lungerne med luft. Indtil da vil livet heldigvis være en uendelig række af kapitler, nogle mere spændende end andre, men alle på vej mod vores alles happy ending.
Og forhåbentlig kommer der mange flere kapitler og historier, fra dejlige og smukke Milles liv i fremtiden.

Forlag: Aronsen
Pris: 188,-
Udgives: 07-05 2009

Se også anmeldelsen af Milles første bog: Lad mig bare forsvinde
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce