Aniston

Hvor lang er en meter?

166 spørgsmål og svar om alt mellem himmel og jord

6 ud af 6 stjerner
Hvorfor har mænd brystvorter? Hvorfor bliver mænd skallede? Hvorfor stammer man? Hvad er forskellen på frugt og grøntsager? Kan planter vokse uden jord? Hvorfor har en tennisbold pels? Hvorfor er Stra 
Hvor lang er en meter?
Alle de ovenstående spørgsmål er bare nogen af de 166 spørgsmål, som man kan få svar på i Lars Thomas' bog, "Hvor lang er en meter?".
 
"Hvor lang er en meter?" er efterfølgeren til "Hvem opfandt slipset - 134 spørgsmål og svar om alt mellem himmel og jord", der udkom i juli 2006.

Vidste I for eksempel, at en meter, rent videnskabeligt, defineres som det stykke vej, lys kan tilbagelægge på 1/299792458 sekund i vakuum. Og for god ordens skyld er et sekund det samme som 9192631770 perioder i strålingen fra et cæsium-133 atom ved skiftet mellem to energiniveauer? Nemt og enkelt!
 
Lars Thomas er kendt for sine bøger, om tilsyneladende uforklarlige begivenheder, i Danmark såvel som i udlandet. Men udover det, så må han også være den, der har udtænkt de fleste spørgsmål, som han samtidig også kan svare på, da han har udsendt en lang række bøger og quizzer, opgaver og oplysninger om ethvert tænkeligt emne.
 
"Hvor lang er en meter?" er en ganske underholdende bog, som man kan tage frem, hvis man har et par minutter til overs. Man får svar på utroligt mange ting, som man ikke før har tænkt over. Alle spørgsmål bliver besvaret grundigt og uddybende, ja man kan vel sammenligne med den brevkasse, der findes i "Illustreret Videnskab".
 
Hvis man er nysgerrigt anlagt eller bare har lyst til at udvide sin horisont, så er "Hvor lang er en meter?" et godt bud på en bog, man skal anskaffe sig... Det kan jo være, at der er noget, der hænger fast, og man bliver i hvert fald ikke dummere af at læse den!
 
 
Tak til forlaget Aschehoug for fremsendelse af bogen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce