Aniston

Hvor går den yderste grænse?

Spændende drama i Odense

I en tid, hvor Tv-programmer som "Big Brother" og "Paradise Hotel" hitter,  kan man tit stoppe op og tænke over, hvad der får folk til at krænge deres sjæl ud på landsdækkende tv. Er der overhovedet et punkt hvortil mennesket maksimalt vil gå, for at opnå rigdom og berømmelse? Findes den yderste grænse?
ANNONCE
Hvor går den yderste grænse?
Når den Odenseanske teaterforening X-It den 3. december 2006 har premiere på Arne Forchammers forestilling, "Den Yderste Grænse", kommer det ikke til at gå mildt for sig. Hele stykket udspiller sig i et tv-studie, hvor flere og flere deltagere igennem første akt kommer til - den ene mere egoistisk og psykopatisk end den anden.

Lynhurtigt bygges en meget uhyggelig stemning op i det lille tv-studie, da alle døre pludselig er lukket. Efterhånden som dagene skrider frem og madrationerne bliver mindre og mindre, begynder deltagerne at afspejle, hvordan mennesket i virkeligheden er: Koldt og kynisk.

"Kun den stærkeste overlever"
Værten, Karsten, præsenterer i starten af forestillingen: "Kun den stærkeste overlever. Den sidste, der sidder tilbage i studiet vil være 10.000.000 kroner rigere".

Men hvad deltagerne ikke ved er, at der måske slet ikke bliver en sidste deltager, som står med de ti millioner. Hele tv-programmet bliver et helvede for deltagerne, som må klare sig med hvad midler de kan finde i det lille rum. Kontakt til omverdenen er der intet af og langsomt nedbrydes de rammer som karakteriserer civilisation, men er det værste, at de ikke kan komme ud, eller at der sidder fem millioner mennesker hjemme i stuerne og følger med i deres strabadser, hungrende efter mere? Hvor ligger den yderste grænse, når man er nået så vidt?

Jacob Zinn, instruktør på "Den Yderste Grænse" fortæller: "Denne forestilling er et klart produkt af sin samtid. Folk sidder klinet til skærmen hver uge for at følge med i Robinson, Big Brother - dengang det florerede - og lignende realityprogrammer. Hvorfor? Fordi deres hverdag er blevet så tom, så ensformig at de må og skal have noget adspredelse fra fjernsynet og jo mere ekstremt, jo bedre. Ligeledes er der hvert år flere og flere, der melder sig ind i faldskærmsklubber og til bongeejumps med videre."

"Folk savner spænding i så stor stil at det er lige før, det er for meget. På denne eksponentielt stigende kedsomhedskurve har Arne Forchhammer skrevet et manuskript, der markerer et muligt bud på hvad fremtidens tv vil indeholde, for når man sætter helt almindelige danskere til at løse opgaver på en øde ø, et sted i Karibien eller lignende, der kræver det yderste af de deltagende, er der så i teorien egentlig så langt til at lade folk dø på tv for at skaffe seere? Man ser jo, at folk flokkes om de videoer af soldater, der halshugges af terrorister, så døden er helt klart et tema, der er populært. Vi er måske tættere på "Den Yderste Grænse" end vi tror... kom at se, og bedøm selv." slutter Jacob Zinn af med et glimt i øjet.

Den Yderste Grænse spilles i Teaterhuset i Odense fra den 3. december 2006 til og med den 7. december 2006. Se mere på DenYdersteGraense.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt