Aniston

Hvor farlige er riskiks egentlig?

Forleden blev det meldt ud, at børn skulle holde sig fra risgrød, riskiks og alt andet med ris.

Et bevis på, at der stadig er i hvert tilfælde én riskiks i vores køkkenskab ... - Hvor farlige er riskiks egentlig? Et bevis på, at der stadig er i hvert tilfælde én riskiks i vores køkkenskab ...

Den anden dag var jeg ved at få min riskiks med emmentaler galt i halsen!

Jeg fik nemlig en sms fra min kære moder med en advarsel om, at det nu var farligt at spise riskiks. Derfor skulle vi straks stoppe med at fodre sønnike med det pjat.

Hmm ... Tænkte jeg. Min mor har også altid skulet ondt til alle de forskellige økologiske riskiks, vi har i skabet (for variationens skyld, forstås), så det er nok bare noget, hun har mistforstået.

Men ak nej, da jeg tændte for radioen, for tv'et og åbnede for avisen tordnede budskabet frem imod mig: Riskiks er farlige! Ja, faktisk er alt, der indeholder ris tilsyneladende ikke godt for børn.

Jeg tænkte tilbage på dagen forinden, hvor sønnike havde spist intet mindre end en halv pakke riskiks, fordi han var syg, og det var det eneste, han gad at spise. Så tænkte jeg tilbage på, da han var baby, hvor han egentlig bedst bare kunne lide den søde risgrød fra Semper. Og faktisk spiser vi jo også ganske ofte risretter til aftensmad ... Jeg kunne lige så godt smide ham ud over altanen med det samme. Han er jo dødsdømt!

Det undlod jeg dog og kom i stedet til at tænke på de kære asiater, som fylder sig med ris og alskens produkter indeholdende ris konstant og hele tiden. Og det er vist noget med, at de levere både bedre og sundere end os danskere ...

Så jeg gik ind på Fødevarestyrelsens hjemmeside, hvor der rigtigt nok står, at de fraråder små børn at spise visse risprodukter, fordi danske børn tilsyneladende indtager store mængder af fødevarer, som indeholder uorganisk arsen, og som kan være kræftfremkaldende på sigt. 

Fair nok! For naturligvis skal vi give vores børn varieret kost og ikke fylde dem med tørre riskiks dagen lang.

Hvis du også er nysgerrig efter, hvordan rådene egentlig lyder, så kan du klikke dig ind på Fødevarestyrelsens hjemmeside her.
 

Men riskiks ... Bare rolig. Jeg er stadig glad for dig! Men du kommer nok næppe til at fylde helt så meget i vores kostpyramide fremadrettet.

ANNONCE
Del

Seneste nyt