Aniston

Hverdags-Fitness

… når du ikke har tid til centeret!

Har du ikke tid til at gå i fitnesscenteret? Blot fordi jobbet eller skolen tager al din tid. Kender du følelsen af en krop, der er ved at forfalde - er dine muskler så slappe, at du ikke kan løfte selv de mindste byrder, men i stedet må få store stærke mænd til at hjælpe dig?
ANNONCE
Hverdags-Fitness
Her er hjælpen til dig. Du behøver ikke gå i fitnesscenteret, du skal blot følge et par enkle råd, og så vil du snart være i tip top form igen.

Svaret er: "Hverdags-fitness". Du vil få dine daglige pligter og dit hverdags-work-out-program til at gå op i en højere enhed, og på blot 2 uger, vil du kunne mærke forskel - hvis du vel at mærke gør en daglig indsats.

Her følger 5 råd til dig, som vil styrke dine muskler:

1. Tag nogle ekstra ture op og ned af trapperne. Fordel for eksempel vasketøjet i farvebunker, og i stedet for at bære det hele ned på en gang - tag da en bunke ad gangen.

Du kan også tage ekstra høje knæløftninger for hvert trin eller beslutte dig for at løbe en ekstra gang op og ned ad trappen for hver trappetur du løber. Og i stedet for at bruge elevatorer, kan du sørge for altid at tage trapperne, hvor du kan bruge ovenstående råd og få endnu mere ud af det - ligesom du altid skal gå op eller ned af rullende trapper. Derved sparer du endda den tid, du bruger på de ekstra høje knæløftninger.

Det gode ved trapper er, at man forbrænder 419 kilojoule for hver 10. minuts trappeklatring. Det er virkelig godt for alle musklerne og især ben og baller.

2. Når du alligevel går hen til bussen eller til posthuset, kan du vælge at "power-walke". Sørg for at gå så hurtigt, som du kan uden at løbe, og tag gerne armene til hjælp - sving dem frem og tilbage i takt med dine bens bevægelser. Det giver ekstra fart, og du vil træne langt flere muskler på denne måde. Desuden sparer du tid, da du går langt hurtigere, end hvis du gik normalt.

Det er en rigtig god træningsøvelse, som kan bruges i stedet for reguleret løb, der jo kan få mange mennesker til at falde sammen i sofaen - blot ved tanken om 5 kilometer. Desuden er power-walking en sport, som flere og flere dyrker; og man hører tiere og tiere om dens gode virkninger.

3. Hvis du vil træne dine mavemuskler, er der en helt enkel måde at gøre dette på. Når du alligevel står ved busstoppestedet og venter på den forsinkede bus, kan du lige så godt bruge ventetiden fornuftigt.

  • Træk vejret dybt ind


  • Slap af i maven


  • Pust ud


  • Mens du puster ud, trækker du din mave ind så langt som muligt


  • Hold maven inde i 10 sekunder


  • Når du er blevet rigtig hærdet, kan du måske gøre dette 10-20 gange om dagen, hvorefter du vil få en meget fladere mave.

    4. Når du shopper - tænk da på maveøvelsen og trappeklatringen. På denne måde forener du shoppeturen og dit daglige work-out-program.
ANNONCE
Hverdags-Fitness
5. Men du kan også bare nøjes med en god gang gammeldags husgerning: havearbejde, toiletrengøring, vinduespudsning, fejning, støvsugning, snerydning (kun om vinteren) eller hvad din bolig trænger til.

Her kan du se, hvor meget en 60 kilos kvinde forbrænder ved en halv time med de listede aktiviteter:

Det gælder blot om at få sved på panden; og hvis du får ondt i specielle muskler, er det kun et tegn på, at det allerede hjælper. Så det er bare om at komme i gang.
ANNONCE
Del

Seneste nyt