Aniston

Hvem er du?

Mange leger med identiteten

"Der findes ingen grænser for, hvem du kan være, eller hvilket liv, du kan leve, så længe det foregår på nettet". Sådan skrev Kristeligt Dagblad den 26. januar 2008. Og måske er der noget om snakken!
Hvem er du?
Internettet giver dig mulighed for at eksperimentere med dig selv. Nogle gange smides alle hæmninger og facader, og så bruges Internettet til at udleve en masse roller, som man aldrig ville turde udleve i virkeligheden. 

Dine holdninger kridtes skarpere op, måske nogle gange meget skarpere end du egentlig havde tænkt dig.

Hvem er du egentlig?
Men problemet bliver først virkelig stort, den dag man udgiver sig for at være en anden, end man er. Især hvis det foregår på et fora, hvor de andre brugere forventer, at der tales sandt. Så kan det skabe stor vrede og frustration hos de, der har ægte følelser med i spil.

Og der er måske noget om snakken. Der findes adskillige eksempler på folk, der udgiver sig for at være en helt anden, end hvem de egentlig er. Og på mange fora oplever man dagligt, at man må gribe ind over for folk, der forsøger at snyde og føre andre bag lyset.

"Der er eksempler på mennesker, der udgiver sig for at være sørgende eller dødssyge for at få sympati fra sorg- eller støttegrupper på nettet. Det har forståeligt nok vakt voldsom vrede blandt dem, der blev snydt", siger Jakob Linaa Jensen, forsker i netkulturer på Århus Universitet, til Kristeligt Dagblad.

Det kan også være folk, der på datingfora beskriver sig selv som singler, selvom de i virkeligheden har en partner. Og det kan være en, der opretter en profil, hvorfra vedkommende digter en anden person med holdninger, idéer og beskrivelser af hvem, den her person er: en person, som i virkeligheden ikke eksisterer, men som eksisterer på det fora på lige fod med de folk, der skriver om dem selv.

Generelt er der uhyggelig lidt forskning i, hvordan Internettet og vores omgang hermed påvirker vores identitet. Så spørgsmålet er, hvor stort problemet egentlig er? Og om der overhovedet er et problem? Men, hvad med dig? Leger du også med identiteten?
ANNONCE
Del

Seneste nyt