Aniston

Hunden - menneskets bedste ven

Engelsk bulldog vs. Olde english bulldogge

Hunden - menneskets bedste ven
Hunden er jo menneskets bedste ven, siges det, så nu måtte vi have lidt mere information om disse prægtige dyr! Denne del handler om den engelske bulldog og en afart af den, nemlig den større version Olde english bulldogge, men hvad er forskellen på dem udover størrelsen?

Men så vi lige kan få en sammeligning i den aktuelle størrelses orden:

Engelsk bulldog

Højde 36-40cm

Vægt: 23-25kg

Olde english bulldogge

Højde: 51-64cm

Vægt: 29,5-48kg

Den engelske bulldog var en meget populær hund i England frem til 1835, hvor bullbidning blev forbudt ved lov. Derefter begyndte briterne at prøve på, at få fremavlet en mildere type af den, hvilket har skabt den hund, vi kender i dag. Engelske bulldogs er som regel meget kærlige og føjelig hunde.
ANNONCE
Hunden - menneskets bedste ven
Den er af mastifftypen, og har desuden en overdimensioneret muskulatur i forhold til den petite størrelse. Og så skal man lige huske på, at holde de dybe hudfolder i en velplejet tilstand, hvis man er den heldige ejer af en engelsk bulldog.

Det er simpelthen en lille tætpakket sag, godt med gods i, så kan den tåle at blive klappet uden at brække benene.

Andre af dens særlige kendetegn er: dens store hoved, brede brystkasse og flade snude med hudfolden lige over, som til tider kan give den åndedrætsbesvær.

Altså alt i alt en skøn hund, der ofte skal fødes ved kejsersnit på grund af et dejligt stort grødhoved som til tider grynter og har et smukt underbid.

Oven i alt dette er den også i flere tests blevet erklæret for den dummeste hund i verden, så hvem kan dog sige nej til sådanne en lille engel?

Amerikanerne har imidlertid været lidt betaget af denne hunderace, men som så meget andet, var de ikke helt tilfredse og prøvede at fremavle en nyere variant af den. Det blev så til en Olde English Buldogge.
ANNONCE
Hunden - menneskets bedste ven
Denne version er så en del større end den oprindelige udgave, men den er så også fremavlet på en blanding af en engelsk bulldog, en bullmastiff, en amerikansk bulldog og en amerikansk pitt bull terrier.

Amerikanernes tanke bag skulle have været, at de gerne ville skabe en mere uforfærdet og modig hund uden de aggressive tendenser, og olde english bulldogge er også kendt for at være både venlig og dristig.

De har også fået rettet op på åndedrætsbesværet ved at fjerne hudfolden over snuden.

Om de har fået gjort noget ved intelligensen, ved jeg desværre ikke, men en dum hund, kan sagtens være en dejlig hund.

Jeg kan godt selv lide begge typer, men er nok faldet mest for den lille klumpede og originale version; den engelske bulldog.

Jeg har faktisk været så heldig at møde en lille hvalp på 9 måneder, og det er bestemt en af de sødeste og kærligste hunde, jeg nogensinde har mødt, for hvor ofte møder man en hund, der hopper op på skødet af en og giver en et kram?
ANNONCE
Del

Seneste nyt