Aniston

HPV

Er du bange for HPV? Så er du ikke alene!

HPV
Tusindvis af kvinder får hvert år konstateret celleforandringer eller foretaget et keglesnit. Og for nogle af disse kvinder, har det store konsekvenser. For har man først én gang haft en sygdom, man kan dø af, er frygten plantet i kroppen hos mange kvinder.

Derfor er det paradoksalt, at halvdelen af kvinderne, ifølge en ny undersøgelse fra Netdoktor, ikke taler med lægen om at forhindre sygdommen i at blusse op igen.

Celleforandringer fører til livmoderhalskræft
Tallet for danske kvinder, der hvert år får konstateret HPV-relaterede celleforandringer er hele 15.000. 

I 5.000 af tilfældene er celleforandringerne så alvorlige, at et keglesnit er nødvendigt.

Celleforandringerne kan nemlig føre til livmoderhalskræft, en sygdom, som 175 kvinder hvert år dør af i Danmark, og det skaber frygt hos kvinderne.

Frygter døden og sygdommens tilbagevenden
Således frygter hver anden kvinde (50 pct.), der har fået et keglesnit, at celleforandringerne vender tilbage.

Og over halvdelen (56 pct.) er bange for at få kræft. Det viser den nye undersøgelse, som er foretaget af netdoktor blandt 966 danske kvinder i alderen 16-45 år.

Undersøgelsen er foretaget som led i oplysningskampagnen HPVkundskab.dk.

Sygdommen kan forebygges
Kampagnen er lavet på baggrund af, at HPV-vaccinen kan nedsætte risikoen for en ny HPV-infektion og for, at sygdommen blusser op igen.

Alligevel taler halvdelen af de kvinder (49-56 pct.), der har haft celleforandringer eller fået et keglesnit, ikke med lægen om vaccinering efterfølgende.


Vil du vide mere om HPV og vaccinen, kan du kigge forbi på HPVkundskab.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt