Aniston

Hovedpine behøver ikke være alvorligt

Døjer du ofte med hovedpine, så lad for guds skyld være med at lede efter svaret på Netdoktor. Her er resultaterne ofte at du er gravid, har hjernekræft eller generelt bare er døende. Derfor anbefales det altid, at du i stedet kontakter din læge, som bedre kan gennemgå symptomerne med dig.

Er du alligevel kommet til at hoppe i Netdoktor-fælden, så får du her et par mere uskyldige grunde til hovedpine, som måske kan give dig lidt ro i – ja, hovedet. Men vi vil gerne understrege, at hyppig hovedpine altid skal tjekkes af en læge, så denne liste må på ingen måde erstatte et lægebesøg.

Skæv næse

Ja, det lyder fjollet, men en skæv næseskillevæg kan faktisk være årsagen til din hovedpine. Så synes du, at du ofte har svært ved at trække vejret gennem næsen eller lyder du nasal når du taler, så kan det være årsagen. Mennesker med en skæv næseskillevæg oplever også, at deres næste stopper helt til ved forkølelse.

Næsen kan du få tjekket - og fikset - gennem det offentlige, hvis den er skæv nok. Det kosmetiske skal du nemlig oftest selv betale for. Men mennesker der trækker vejret gennem munden kan sagtens forvente at få en korrigerende operation betalt.

Skæve tænder

Ja, du fornemmer nok hvor det her bærer hen. De fleste former for skævheder i kroppen kan nemlig resultere i smerter i vores sarte hoveder. Det gælder også tænderne. Bider du skævt, eller har svært ved at tygge maden, kan dette nemlig give hovedpine. Hvis du ikke fik bøjle på som barn, er det måske derfor nu, du skal få det gjort.

Folk der skærer tænder, har også meget hyppigt hovedpine, så det er også en mulighed at få det ordnet. Her kan tandlægen lave en skinne til dig, som du skal sove med om natten.

Alt det andet

En skæv start på dagen, ugen eller året kan også være årsagen til hovedpine. Dette kan for eksempel være, hvis du er inde i en stresset periode. Er du det, spænder du tit mere op i kroppen, og det kan give hovedpine.
Noget så simpelt som dehydrering kan også have konsekvenser, og dette kan vise sig den følgende dag. Derfor kan det anbefales at tage et par store glas vand og se, om det hjælper. En sidste ting du skal overveje er, hvordan din søvn har været. Dårlig, for meget eller for lidt søvn er nemlig også en af de store syndere.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE