Aniston

Hotelguide til ølfestivalen

Få et overblik over de kommende ølfestivaler og de hotelpriser, der følger med.

Hotelguide til ølfestivalen
Iført läderhosen og med et oversize ølkrus i hånden valfarter mange danskere hvert år til de populære ølfestivaler rundt omkring i Europa.

Agendaen er simpel: Der står øl, musik og hygge på menuen.

Og selvom Tyskland er storfavorit med sin spektakulære Oktoberfest, så byder bl.a. England og Sverige også på gode øl og festligheder.

Bliv her guidet til, hvor og hvornår de forskellige ølfestivaler finder sted, og hvad det koster at bo på hotel i de forskellige byer. De anvendte gennemsnitlige hotelpriser stammer fra Hotels.com’s seneste Hotel Price Index.

Oktoberfest ftw 
Den største ølfestival i verden finder sted i München, bedre kendt som Oktoberfest. Festivalen, der strækker sig over intet mindre end 16 dage, er så populær, at mere end 6 millioner mennesker valfarter til byen for at drikke øl og danse til tyrolermusik.
 
I år er det 180. gang, at Oktoberfest afholdes. Men for at deltage i festlighederne er det ikke nok at investere i läderhosen og seler. Man skal nemlig regne med at slippe i omegnen af 1.001 kr. for et hotelværelse, hvilket var den gennemsnitlige betalte pris i München i 2012.
 
Dog kunne man sidste år bo for gennemsnitligt 871 kr. på et 3-stjernet hotel i byen, hvilket pudsigt nok var billigere end den gennemsnitslige pris for et 2-stjernet hotel i selvsamme by (995 kr.).

Uanset kategori gælder det dog om at være hurtigt ude, hvis man vil sove blødt – der er nemlig rift om hotelværelserne under Oktoberfest.
 
Ovenstående hotelpriser stammer fra Hotels.com’s seneste Hotel Price Index, der er baseret på bookingdata fra mere end 155.000 hoteller verden over.

Tyske øl og gode hotelpriser i Berlin
Tysklands hovedstad Berlin fejrer hen over sommeren også traditionen tro ”Internationales Berliner Bierfestival”.
 
Hvis man ønsker at deltage i denne, kan man regne med at skulle betale i omegnen af. 665 kr. for en hotelovernatning, hvilket, ifølge Hotels.com’s Hotel Price Index, var den gennemsnitlige betalte hotelpris i 2012.
 
Er man på udkig efter en mere budgetvenlig løsning i Berlin, så der er flere penge til curry wurst og god tysk øl, kan man passende kigge efter et 2-stjernet hotel, som i 2012 i gennemsnit blot kostede 531 kr. pr. nat.
 
Sverige og England byder også op til øl og dans
Det er ikke kun Tyskland, der byder på spændende ølfestivaler. Også vores svenske naboer inviterer til fest, når sommeren er ved vejs ende.
 
Den sidste weekend i august står Sveriges hovedstad, Stockholm, på den anden ende, når ”Beer and Whiskey Festival” skydes i gang. Her kostede en hotelovernatning i 2012 gennemsnitligt 1.105 kr., men bekymrer man sig ikke om antallet af hotelstjerner, så kunne man i 2012 bo på et 2-stjernet hotel for kun 753 kr.
 
Londons ølfestival ”Great British Beer Festival” finder sted i midten af august. Her kostede et hotelværelse i gennemsnit 1.061 kr. sidste år, hvor hoteller med blot to stjerner kunne findes til blot 692 kr. pr. overnatning.
ANNONCE
Hotelpriserne er den gennemsnitlige pris betalt på destinationerne via Hotels.com/da i 2012.

Berlin (2. til 4. august)
”International Berlin Beer Festival”                         
Gennemsnitlig hotelpris                665 kr.
2-stjernet hotel                                531 kr.
 
London (13. til 17. august)
“Great British Beer Festival”
Gennemsnitlig hotelpris               1.061 kr.
2-stjernet hotel                                 692 kr.
 
Stockholm (26. til 28. august)
”Beer and Whisky Festival”
Gennemsnitlig hotelpris                1.105 kr.
2-stjernet hotel                                 753 kr.
 
München (21. sep. til 06. okt.)
”Oktoberfest”
Gennemsnitlig hotelpris               1.001 kr.
3-stjernet hotel                                 871 kr.
2-stjernet hotel                                 995 kr.
 
Kilde: Hotels.com Hotel Price IndexTM (HPI®)
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce