Aniston

Hot Fuzz

Store strømere i en lille by

9 ud af 6 stjerner
Der er lagt op til det helt store brag af en actionkomedie, når filmen "Hot Fuzz" får premiere på fredag. Det er to timers god underholdning, hvor man virkelig får trænet lattermusklerne.

Hot Fuzz
Sandford er en landsby af den slags, som man kan drømme om at trække sig tilbage til. Eller om at blive forflyttet til, når politikar­rieren er ved at lakke mod enden. Men det er ikke lige det, som den nyuddannede Nicholas Angel havde drømt om - og slet ikke efter et år i tjenesten i London, hvor hans arrestationsrate ligger 400 % over kollegernes. Men det er netop derfor, han bliver forflyt­tet; han får resten af korpset til at se ineffektivt ud!
 
Men Angel lader sig ikke slå ud. Han er klar til at arbejde med sam­me effektivitet i Sandford, men her møder han et uoverstigeligt problem. Byen har landets laveste kriminalitet! Okay, byens gode borgere kan finde på at under­frankere et postkort eller stige ind i bilen uden strengt taget at over­holde reglerne for spirituskørsel. Men som hans nye chef forklarer det: Lovens bogstav er ikke så vig­tigt - han skal tænke på det over­ordnede billede... På, hvad der tjener samfundet som helhed.
 
Samtidig skal han lære at leve med den emsige forsamling af bedsteborgere, der har udnævnt sig selv til vogtere af orden og god tone i Sandford. Og han skal lære at leve med makkeren, Danny But­terman, der ikke er den skarpeste kniv i skuffen, men som har en stor kærlighed til politiarbejdet, som det beskrives i amerikanske actionfilm. Og det ligger unægte­ligt lidt fjernt fra Sandford.
 
Det skulle da lige være med undtagelse af de ulykker, der ind­træffer. Lige så lavt byen ligger i kriminalitetsstatistikken, lige så højt ligger den i trafikulykker med dødelig udgang og beklage­lige selvmord. Nicholas Angel begynder at blive bekymret. Skul­le det fredelige, postkortidylliske Sandford gemme på en uhyggelig hemmelighed, der vil ryste natio­nen?
 
Der kommer et tidspunkt i selv en landsbybetjents liv, hvor han må tage sagen i egen hånd (samt et større arsenal af håndvåben) og ride af sted til det endelige show­down med skurkene. Med sin tro­faste makker ved sin side. Det kan komme som en over­raskelse selv for en årvågen super­betjent, hvad der gemmer
sig under overfladen i Sandford!
 
Vellykket actionkomedie
Der er langt imellem, at britterne laver en vellykket actionkomedie, men denne gang har de formået at kombinere formålsløs vold, skæve personligheder, en underholdende historie, mord, eksplosioner, en svane og britisk humor, når den er bedst. Der er ikke bare et brag af en drengerøvsfilm, men der er også parodi på de kendte og efterhånden ret traditionelle amerikanske actionkomedier.

Det er Simon Pegg, der spiller rollen som "Nicholas Angel", og der er kun ros tilovers for hans præstation. Han formår at være både en regelrytter, der gør alt efter bogen og en hårdkogt strømer, der tager sagen i egen hånd og selv klarer ærterne. Men det er også værd at nævne hans makker, Nick Forst, der er det typiske eksempel på en britisk betjent i en lille by. Nick Frost er i starten en antihelt, men igennem hele filmen får han mere og mere selvtillid, og hans karakter vokser som minutterne går.

"Hot Fuzz" er en rigtig underholdende film. Der er sjove overraskende momenter samt en meget uforudsigelig handling; der giver anledning til mange gode grin.

Hvis man er til actionkomedier, så er det to timers god underholdning, som man kun skylder sig selv at se.  

John McClane fra "Die Hard" har fået hård konkurrence af den engelske politiassistent Nicholas Angel.
 

"Hot Fuzz" har premiere fredag den 20. juli 2007. 
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce