Aniston

Homoseksualitet

Har æren for, at manden stadig eksisterer

Forskere har længe troet, at manden er ved at uddø, fordi hans ene kromosom er en lille, svag dims, der ikke rigtig dur til noget. Men det har vist sig ikke at være tilfældet. For det lille, svage mande-kromosom er nemlig bøsse, og det har reddet manden fra at forsvinde.

ANNONCE
Homoseksualitet
Problemet: Manden forsvinder
Gorm Palmgren skrev tilbage i 2001 en artikel, der blev bragt i Illustreret Videnskab. Heri forklarede han, hvorfor manden er ved at uddø.

Har man haft bare den mindste smule biologi vil man vide, at kvindens kromosomer består af XX, og mandens af XY. Og her kommer problemet ind i billedet. For det stakkels, lille Y-kromosom er en svag størrelse:

"Kromosomet er en genetisk losseplads fyldt med ubrugelige og degenererede gener, og kromosomet bliver stadig mindre. Siden det opstod for ca. 300 mio. år siden, er det svundet ind til en tredjedel af sin oprindelige størrelse og har mistet 97 pct. af alle sine gener," skrev Gorm Palmgren i sin artikel.

Endvidere forklarede Gorm Palmgren, at manden er dødsdømt: "Nogle forskere spår, at mændenes y-kromosom om endnu 100 mio. år vil være helt forsvundet. Det kan betyde et farvel til manden, som vi kender ham i dag, og at mandighed i fremtiden kun vil være en særlig egenskab hos nogle kvinder."

Jeg har ikke meget forstand på kromosomer, udover den sparsomme lærdom jeg fik banket ind i hovedet i biologitimen i 1. g. Men jeg vil forsøge at forklare så godt jeg kan, udfra Gorm Palmgrens artikel: X og Y kromosomet, som man kun finder hos mænd, passede åbenbart ikke så godt sammen. Y-kromosomet kunne ikke "reparere sig selv", som X-kromosomet åbenbart kunne, og derfor forsvandt generne i Y-kromosomet efterhånden.

"Og uden mulighed for at reparere sig selv gik generne efterhånden til grunde og blev omdannet til en genetisk losseplads." skriver Gorm Palmgren i sin artikel. En genetisk losseplads? Tak for kaffe. Hvis jeg var en mand og jeg fik dén smidt i hovedet ville jeg få et hysterisk anfald. (Men ved nærmere eftertanke: hysteriske anfald ikke forekommer ikke så ofte hos mænd. Hvor får de deres tålmodighed fra? Ja, det må jo være noget genetisk...)

Løsningen: Sex med sig selv
Det korte af det lange er, at manden altså er ved at forsvinde. Eller, det var i hvert fald hvad jeg troede, indtil jeg læste en anden artikel på Illustreret Videnskabs hjemmeside for kort tid siden. Godt nok er artiklen skrevet i 2004, men det var først for en uge siden jeg så den.

Artiklens forfatter Jerk W. Langer, gav mig virkelig noget at tænke over. Løsningen på det problem der er beskrevet før, at mandens gener forsvinder, er nemlig, at de har et hemmeligt våben: De har sex med sig selv!
ANNONCE
Homoseksualitet
Et forskerhold fra Massachusetts Institute of Technology opdagede, at Y-kromosomet overkrydser sig selv, eftersom det ikke kan overkrydse X-kromosomet. Okay, den sætning fatter jeg ikke helt selv, men kort sagt: Y-kromosomet har sex med sig selv.

Dette vil nok give en del af de homofobiske fyre noget at tænke over. Jeg mener, behøver de virkelig at være bange for noget, der rent faktisk også sker inde i deres egne kroppe?

Når nu de to kromosomer udvikler sig "separat", betyder det, at forskellen på mænd og kvinder kan være meget større end man tidligere har troet. Faktisk kan forskellen være hele 1-2 procent. Jerk W. Langer skriver i sin artikel, at det er en ligeså stor forskel som mellem en kvinde og en hunchimpanse, eller mellem en mand og en hanchimpanse.

Oho, ja se, det er jo en interessant teori. I mit hoved fik jeg den vist drejet til, at kvinden er en hunchimpanse, og manden er en hanchimpanse: Hunchimpansen kan multitaske, eftersom hun også har fingre på fødderne, og hun passer godt på sine unger og sin flok fordi hun er ret intelligent.

At manden er en hanchimpanse? Ja, det forklarer jo hvorfor han altid roder som et dyr, er så utroligt behåret og at man aldrig fatter hvad pokker han egentlig prøver at sige. Og så er hans kromosom oven i købet George Michael i forklædning. Ak ja, mænd er komplicerede væsner.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce