Aniston

Homo Metropolis

Nikoline Werdelins striber om Familien Danmark i to samlede værker.

7 ud af 6 stjerner
Homo Metropolis
I anledningen af Nikoline Werdelins 50-års fødselsdag er hendes bedste Homo Metropolis-historier udgivet i to store graphic novels, der spænder fra midt halvfemserne og til i dag.

De to nye bøger giver dig mulighed for igen at grine, græde og græmmes med "Homo Metropolis", når Nikoline Werdelin fanger dig og mig og resten af familien Danmark lige på kornet.

Mød Familien Danmark
Hvis du kender "Homo Metropolis" fra Politiken, vil du vide, at Nikoline Werdelin gennem disse striber tegner et satirisk portræt af den typiske Familien Danmark komplet med delebørn, bonusforældre og aupair-piger.

I de udvalgte striber kan du blandt andre møder Fiona, som drømmer om at blive godsejerfrue. Du kan stifte bekendtskab med fire plejehjemsbeboere på roadtrip mod friheden samt grine og græde med eller af den skilsmisseramte Claus-Bo, der gennemgår en forunderlig forvandling fra blød mand over rocker til filosof.
ANNONCE
Homo Metropolis
Den store danske samtidsroman
Den prisbelønnede dramatiker og tegneseriekunstner Nikoline Werdelins portrætterer storbyens afdankede eksistenser, uforbederlige femmes fatales, ensomme sjæle og fortravlede børnefamilier står lige så knivskarpe, tragiske, morsomme og rørende i dag, som da de først så dagens lys.

Homo Metropolis udkom oprindeligt som daglig stribe i Politiken fra 1994-2004. Uden selv at vide det lavede Nikoline Werdelin den bog, som alle efterlyste: Den store danske samtidsroman - og Danmarks første graphic novel - som er blevet en moderne klassiker.

I 2010 er Werdelin nomineret til USA's mest prestigefyldte tegneseriepris, The Eisner Award, for en af historierne fra Homo Metropolis, 'Fordi jeg holder så meget af dig'.

Den udkom sidste år i USA og har taget de amerikanske anmeldere med storm.

Hverdagen under lup
Nikoline Werdelins striber er stærkt satiriske, og det sjove ved Homo Metropolis er, at man genkender sig selv og sine medmennesker i striberne - bare med et ekstra lag tandsmør på.

Det hele ses oppe fra i lup, og suppleres med fine og sjove tegninger, der er en fryd for øjet, og tilfører en ekstra komisk dimension.

De to værker kan læses på en eftermiddag eller over længere tid. Det afhænger lidt af, hvor stor fan du er, vil jeg tro. Jeg var dog nødt til at læse lidt ad gangen for ikke at få nok undervejs. For det er en stor mundfuld striber, der er samlet i de to store og flotte bøger.

Men hvis du anser dig selv som fan, vil de to nye udgivelser helt sikkert ikke være til at komme udenom!

 
"Homo Metropolis 1994-2000" og "Homo Metropolis 2000-2004" er skrevet af Nikoline Werdeling og udgivet af Rosinante den 15. september 2010 til vejl. udsalgspris på 199,95 kr./bog.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce