Aniston

Holder du lige øje med mit diadem?

Ærlig, tænksom og virkeligt morsom klummesamling af ukorrekte Julia Lahme.

5 6 0 1
5 ud af 6 stjerner
Holder du lige øje med mit diadem?
Titlen siger næsten det hele: Dette en en hudløst ærlig, morsom og sarkastisk klummesamling af kvinden, der formåede at få selv fuldstændigt ugravide og uskrukke kvinder til at læse om det at få en baby i "Hvor lagde jeg babyen?"

I "Holder du lige øje med mit diadem" handler det hele dog ikke (udelukkende) om det at være mor (selvom der sikkert sagtens kunne skrives endnu en bog om dette). Nej, det handler om at være kvinde! Om at være kone; veninde; mor; hende der bliver sagesløst overfaldet af fremmede; og hende, som forsøger at få et hverdags- og arbejdsliv til at gå op i en højere enhed uden at gå (alt for meget) på kompromis med sig selv.

Nullermænd og cykelhjelme
Julia Lahme har således begået endnu en meget ærlig bog, som udgør en samling af hendes allerbedste tekster. 

"Holder du lige øje med mit diadem" handler om alle de ting, som vi kvinder møder i hverdagen; om ligestilling og kønsroller og om, hvordan vi får vores hverdag til at gå bare nogenlunde op.

Vi er derfor også helt nede blandt nullermænd, cykelhjelme, bleer, indkøbslister og kalenderplanlægning.

For Julia Lahme er en kvinde som du og jeg, og hendes liv ligner derfor også vores, hvilket gør bogen til en helt speciel og meget nær oplevelse. For du kunne lige så godt have skrevet den selv - hvis du vel at mærke var lige så velformuleret som Julie Lahme.

Hvis idealer bør vi leve efter?
"Holder du lige øje med mit diadem" handler også om de krav, der stilles til en, der forventes at være voksen. Og dermed om de idealer, vi synes, vi skal leve op til.

For hvis idealer er det egentlig? Er det vores egne? Vores veninders? Vores mænds? Vores mødres? Eller hende den tilfældiges, som synes at have en holdning til det, vi gør?

Julia skriver også om at holde op med at ryge, som jo tidligere har fyldt meget i hendes liv. Og om en periode, hvor hun var så stresset, at hun blev diktator i sin elskede familie, fordi hun ikke havde overskud til at lade ting tage den tid, de tager. Og det er vel noget, de fleste kvinder kan forhold sig til ... ... 

Læs den før din veninde
"Holder du lige øje med mit diadem? - Så passer jeg hverdagen imens" er både en meget kvindekritisk og selvkritisk omgang, som ikke kan undgå at give stof til eftertanke.

Julia Lahme er velovervejet, velformuleret og rigtig meget en hverdagskvinde, der forstår at sætte tingene i perspektiv.

Desværre er der en del gentagelser fra klumme til klumme, hvilket helt sikkert havde fungeret godt, hvis man læste en klumme om ugen, men når man nu ikke kan lade være med at tygge det ene kapitel igennem efter det andet, så fungerer gentagelserne mindre godt.

Julia Lahme er dog meget tæt på (endnu engang) at ramme 100 pct. plet i forhold til det at være kvinde, kone, mor og alt det andet, vi skal være, i dag. Læs den før din veninde!


"Holder du lige øje med mit diadem? - Så passer jeg hverdagen imens" er skrevet af Julia Lahme og udgivet af Pretty Ink.
Del