Aniston

Hold på dine medarbejdere sådan her

Som virksomhed er det ekstremt vigtigt at være i stand til at holde på sine medarbejdere, da det ellers kan være en dyr affære

Som virksomhed er det ekstremt vigtigt at være i stand til at holde på sine medarbejdere. Det er dyrt, besværligt og tidskrævende at skulle rekruttere og lære nye medarbejdere op, hvis der er stor udskiftning af ens medarbejdere. Det er noget, man gerne vil undgå, og her får du nogle tips til, hvordan din virksomhed kan være mere attraktiv for dine ansatte at arbejde hos, så de ikke smutter lige foreløbig.

Ledere betyder meget

Mange eksperter inden for arbejdsmiljø og HR siger, at man ikke skal vælge et job, men man skal vælge efter chef. Det er lidt en voldsom udmelding, men der er en vis portion sandhed i det. I dagens samfund og denne tids arbejdsmarked betyder chefer og ledere nemlig ekstremt meget.

Mange kan blive virkeligt frustrerede, hvis de har en chef, der ikke forstår en, behandler en skidt, ikke værdsætter ens hårde arbejde eller overser en. Det har en meget stor betydning for motivation, arbejdsglæde og lysten til at gøre et godt stykke arbejde på ens arbejdsplads.

Hvis du sidder i en lederfunktion eller helt øverst i hierarkiet som ejer, direktør eller partner, så er det et sted, der er vigtigt at fokusere på for at fastholde dine medarbejdere. Du gør klogt i at lytte til dine ansatte, hvordan de bliver holdt motiverede og være en lyttende, bekræftende og behagelig leder.

Efteruddannelse og ansvar gør dine medarbejdere motiverede

Der er forskellige generationer på arbejdsmarkedet på nuværende tidspunkt, men generelt for denne tids arbejdere gælder det, at man motiveres af personlig udvikling, ansvar, ros og følelsen af at gøre en forskel.

Det er vigtigt at sætte sig ind i, så man kan behandle ens medarbejdere bedst muligt i forhold til, hvordan de motiveres og føler belønning i form af. Noget af det vigtigste for at føle sig set og vigtig på en arbejdsplads er, at man får ansvar, tilegner sig ny viden og udvikler sig. Det kan du som leder være med til at sikre.

En god måde at fastholde og motivere sine medarbejdere på er ved at tilbyde dem efteruddannelse og kurser, så de hele tiden lærer nye ting og udvikler sig. Det er både en investering i din virksomhed og i den enkelte medarbejder. Du finder en stor håndfuld relevante kurser hos Peoplenet.dk, hvor dine medarbejdere kan tilegne sig nye kompetencer.

Giv dine medarbejdere nogle goder, de kan bruge til noget

Det er forskelligt fra branche til branche, hvor stor udskiftning der er i de ansatte, og hvor ofte folk skifter job og bliver fristede til at søge nye veje. Der er blandt andet større efterspørgsel og jagt på medarbejdere inden for IT- og mediebranchen, end der for eksempel er hos folkeskolelærere.

Hvis din virksomhed befinder sig i en af de brancher, hvor der er større udskiftning end gennemsnittet, og hvor konkurrenterne måske kæmper om de samme ansatte, så er det ekstravigtigt at lave nogle tiltag, der gør, at de ansatte føler det attraktivt at blive ved med at arbejde for din virksomhed.

For mange mennesker er det vigtigt med en fleksibel arbejdsgiver, der forstår, hvis man har godt af en hjemmearbejdsdag eller lige skal en smut til lægen eller hente barnet tidligere en dag. Mange mennesker efterspørger også merværdi på arbejdspladsen i form af billigere forsikringer, medlemskaber og diverse fordele.

En god ide kunne være at alliere sig med et advokatfirma som Hviidadvokater.dk, hvor du kan tilbyde dine medarbejdere advokathjælp inden for et bestemt felt. Det er med høj sandsynlighed noget, de vil se på som meget attraktivt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt