Aniston

Hold ferie: Strandparadis på tværs af Østersøen

De baltiske lande er nok ikke det første, du tænker på, når det gælder ferie, sol og strand, men ...

Hold ferie: Strandparadis på tværs af Østersøen
Når man tænker strande og lækker badeferie, tænker de fleste danskere nok på Spanien, Grækenland og andre Sydeuropæiske destinationer. Men faktisk findes der kilometervis af kridhvide sandstrande i bl.a. Estland, Letland og Litauen.

Hotels.com har sendt os deres bud på en række charmerende og hyggelige badebyer i netp disse tre baltiske lande. Og de er perfekte til dig, som ønsker at rejse udenlands her i sommeren, men som ikke har lyst til at bruge hele feriebudgettet på dyre flybilletter, hoteller og restaurantbesøg.

Estland
Byen Haapsalu byder på lavvandede, bløde strande og er især en populær destination for familier.

Byen er bedst kendt for mudderet på havbunden, der siges at have helbredende virkning.

Derfor har Haapsalu naturligvis også en række wellness-hoteller med spa-behandlinger, som for eksempel på Fra Mare Thalasso Spa, hvor der tilbydes behandlinger som Cleopatra Mælkebad, Honningmassage og Afrodite syrebad.

Pärnu, med sin syv kilometer lange sandstrand, delikate spiseoplevelser og store udbud af musik, kaldes i Estland for sommerens hovedstad.

Ud over den kridhvide sandstrækning og traditionen for spa findes her også ’Ladies Paradise’ - en strand, hvor kun kvinder kan svømme og solbade nøgne.

Pärnu er også kendetegnet ved sine gamle historiske bygninger, herunder hotellet Ammende Villa, som er bygget i art nouveau-stil og ligger i en idyllisk egetræshave.

Og ifølge Hotels.com’s Hotel Price Index (HPI®) var gennemsnitsprisen i 2011, for et hotelværelse i Estland, 551 kr. pr. nat.

Letland
Lige ved Riga-bugten, og blot 25 km fra hovedstaden Riga, finder du den gamle fiskerby Jurmala.

Her fortsætter strandstrækningen i mere end 32 km, og de enkelte dele af stranden har forskellige målgrupper: Der er familiedelen, hvor vandet er roligt og overfladisk; den sportslige del, hvor sejlbåde og vandski kan lejes; og det mere fredfyldte område med færre mennesker og mindre aktivitet.

Eiropa Hotel ligger kun 100 meter fra stranden og 50 meter fra Jurmalas hovedgade.

Den hyggelige by Liepajas arkitektur er kendetegnet ved en blanding af lettisk tømmerstil og art nouveau. Byen blev grundlagt af fiskere og er nu Letlands tredjestørste by.

Det fine, hvide sand er skønt, og stranden ligger i en kæmpe park, der også byder på flotte vandreture. Hotellet Jurnieka Ligzda, hvis navn betyder sømandshjem, byder på smukke, maritime omgivelser og en udestue, som er ideel til romantiske middage.

Ifølge Hotels.com’s Hotel Price Index (HPI®) var gennemsnitsprisen i 2011, for et hotelværelse i Letland, 484 kr. pr. nat.

Litauen
I den nordlige del af Litauens forholdsvis korte kyststrækning ligger den livlige badeby Palanga. Stranden strækker sig over flere kilometer på hver side af byens mole, der især er populær om aftenen, hvor man kan nyde den smukke solnedgang.

Jo længere væk fra molen du kommer, des mindre trængt bliver stranden.

Check ind på det fem-stjernede Palanga Hotel, beliggende på Palangas hovedgade, hvor barer, restauranter og natklubber ligger side om side.

Den kuriske landtange er en 100 km. lang halvø af sand, der løber mellem Litauen og Kaliningrad.

Her ligger byen Neringa. Den kuriske landtange er dækket af klitter, omgivet af fyrreskove og mod øst ligger den blå kuriske lagune. Siden 2000 har landtangen, som også er en nationalpark, været på listen over verdens kulturarv under UNESCO’s beskyttelse.

Langs stranden ligger det idylliske, familiedrevede hotel Prie Mariu, der tilbyder en fredfyldt oase i nærheden af fyrretræsskoven.

Ifølge Hotels.com’s Hotel Price Index (HPI®) var gennemsnitsprisen i 2011, for et hotelværelse i Litauen, 458 kr. pr. nat i 2011.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE