Aniston

Hjælper rygeadvarsler?

Tvivl om advarsler på cigaretpakker

Spørgsmålet er, hvorvidt advarsler mod rygning rent faktisk hæmmer brugen af cigaretter. Et forskningsprojekt er kommet frem til, at advarslerne kan stimulere rygetrangen hos rygere.
Hjælper rygeadvarsler?
"Vi kunne kun konkludere, at de advarende cigaretetiketter, der havde til hensigt at hæmme rygning, nedbringe antallet af kræfttilfælde og redde liv, i stedte var blevet et dræberredskab i tobaksindustriens markedsføring", skriver marketingsmanden, Martin Lindstrøm

Han har de sidste tre år, sammen med et hjerneforskerteam, har forsket i, hvordan marketingsstrategier påvirker vores hjerner.

Hvert år dør cirka 12.000 danskere af rygning - et tal, som stadig forsøges nedbragt - men spørgsmålet er, hvordan man bedst påvirker befolkningen til at lade cigaretterne ligge.

Det er et spørgsmål, man åbenbart ikke helt har fundet svaret på endnu, men overlæge i Kræftens Bekæmpelse, Inge haunstrup Clemmensen, mener alligevel, at advarslerne har en effekt: "Vi ved, at mange unge ikke begynder at ryge, fordi de har læst og forstået advarslen. Så er det jo vanvittigt at fjerne advarslerne," siger hun til Nyhedsbureauet Newspaq.

Og så er spørgsmålet jo, om man skal beholde adsvarslerne for at skræmme ikke-rygere fra at starte, til trods for, at de kan stimulere nuværende rygere til at ryge endnu mere? Ifølge DR er flere partier i Folketinget i hvert fald klar til at se på, hvorvidt advarslerne bør blive eller afskaffes. Det er dog et spørgsmål, der skal omkring EU også.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce