Aniston

Hjælp mig med læberne

Tips og tricks fra make-up artist Gitte Lindgren

Hvordan ser dine læber ud? Kan du lide dem, som de er, eller føler du ikke, de kommer til deres ret? Det er imidlertid meget nemt at rette op på med lidt læbestift. Make-up artist, Gitte Lindgren, kommer her med lidt tips og tricks.

Læbers størrelse
Hjælp mig med læberne
Størrelsen på læber kan ikke ændres fysisk, men lyse farver vil optisk få dem til at fremstå større! Vi skelner mellem store, normale og små læber. Størrelsen på læber skal ses i forhold til ansigtets størrelse, ikke i forhold til en generel opfattelse af størrelse, hvilket er den fejl der ofte begås inden for makeup.

Når du skal afgøre størrelsen på læberne, skal du spørge dig selv:

  • "Er der plads i ansigtet til, at de bliver større?" Hvis ja, er læben lille. Hvis nej, er læben normal.

  • "Er det læben, man først ser?" Hvis nej, er læben normal eller lille. Hvis ja, er læberne store.

  • "Dominerer læben?" Hvis ja, er læberne store, måske for store.

  • "Er læben næsten usynlig?" Hvis ja, er læben lille. Hvis nej, er læberne normal eller store.

  • Hvor meget lægger du vægt på det, du vil sige? Husk, at når man ser dine læber, hører man også, hvad du siger. Læberne må dog ikke overdøve dit budskab, hvis svaret er, at du lægger vægt på at blive hørt.

    Læbers fylde
    Læbers fylde kan ændres ved, at man sprøjter noget ind i dem. Læbernes fylde er en anden diminision. Det handler om, hvor langt frem læben kommer fra ansigtet. Det er her, 3D effekten kommer til sin ret. Læber uden fylde opfattes ofte som små læber. Det de egentlig er, er flade!

    Normal fylde giver en flot harmoni til ansigtet, for meget fylde, får læberne til at dominere, og de stjæler effekt fra resten af ansigtet. Husk, at personlig smag er altafgørende for opfattelsen af læber. Det, som nogle vil opfatte som for fyldig, opfattes som perfekt for andre. Derfor er det vigtigt, at du følger din egen smag.

    International make-up artist Gitte Lindgren fortæller:
    "Ind imellem møder jeg kvinder der, når de bliver spurt om, hvad de syntes om deres læbers størrelse, svarer: 'Det ved jeg ikke'. Men alle kvinder ved godt, hvad de syntes er deres fortrin, og hvad der ikke er. Det er bare det at sige det højt, der kan volde lidt besvær. Der findes ikke hårdere kritikere end kvinder selv. Så vær ærlig over for dig selv. Når det først er sagt højt, vil du forundres over, hvor let det er at rette op på!"

ANNONCE
Hjælp mig med læberne
Fyldige læber
Har du fyldige læbe, kan du enten vælge at bibeholde fylden eller mindske den. Ønsker du at beholde fylden, kan du frit vælge læbestift farve og type. Ønsker du derimod at mindske fylden, skal du vælge en mat læbestift. Mat vil altid gøre "billedet" mere fladt!
ANNONCE
Hjælp mig med læberne
Læber der mangler fylde
Her skal du vælge blankt! Gloss eller læbestift med masser af lysreflekterende pigmenter eller glimmer. Og hvorfor ikke begge dele.

 


Hjælp mig med læberne
Store læber
Store læber mindskes ved at anvende mørke farver. Det er med læber, som med andet: mørkt mindsker, lyst forstørrer. Når du tegner store læber op, skal du følge indersiden at konturlinen. Vælg samme farve som læbestift, en synlig liner er p.t. ikke mode.



ANNONCE
Hjælp mig med læberne
Små læber
Små læber gøres optisk større ved at anvende lyse farver. Her skal du være forsigtig, ikke at den bliver så lys, at læberne forsvinder. Med det menes, at farven ikke må glide i et med hudfarven, for så forsvinder de helt. Anvend gerne både læbestift og gloss.


Gitte Lindgrens andre tips og tricks
Min læbestift "sifnify me sensuel" er en plejende og blank læbestift. Den både tilfører og holder på fugten, mens den også beskytter med spf 8. Gennemfugtede læber vil have mere fylde, da hver celle puffes op med fugt. Lysreflekserne vil øge og tilføre fylde og størrelse.
ANNONCE
Hjælp mig med læberne
Hvad gør jeg så med læber med meget fylde eller til læbeeffekt, der skal holde og ikke må smidte af? Jeg bruger mine "signify me spectral loose pigments"! Enten bare som de er eller blandet op med enten:

  • Dækstift - giver samme effekt, som lipliner pencil
  • Skintonic - giver effekt af flydende lipliner/læbestift, altså mere intenst
  • Colorloc gel - gør makeup produkterne vandfaste.

  • Så opnås meget holdbar makeup, der ikke smitter af. Som sidegevinst smager pigmenterne ikke af noget, hvilket sommetider gør det nemmere at få lov til at kysse manden.

    Hvad hvis læbestiften skal holde, men gerne må være blank og give fylde? Så slutter jeg af med at komme "signify me highly highlighter" ovenpå. Den er blank som gloss, glimter som fine glimmerpartikler og holder!

    Og så kan du jo også bruge den alle andre steder du ønsker blikfang. Prøv at komme lidt i din ynglings bodylotion eller i foundation til et smukt sommer look.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce