Aniston

Hitchhikers Guide to the Galaxy

Sort, britisk humor

8 ud af 6 stjerner
Hvad er svaret på Livet, Universet og Alting? Det er det store spørgsmål, som filmens hovedpersoner søger at afklare. En film gennemsyret af trilogiens sorte, britiske humor. Alt kan ske, når Douglas Adams har haft fingrene med i spillet.
Hitchhikers Guide to the Galaxy
Filmens handling tager sin start på jorden, hvor vi for første gang møder hovedpersonen, Arthur Dent. Han vågner op en morgen, hvor bulldozere skal til at rydde hans hus af vejen for at gøre plads til en motorvej.

Det er imidlertid hans mindste problem - for hvad han ikke ved er, at jorden kort tid efter vil blive sprængt i luften for at gøre plads til en intergalaktisk motorvej.

En, af ham noget sær, ven, som viser sig ikke at være fra jorden, redder ham imidlertid ved at tage ham med gennem universet som blaffer, og det er ikke småting de to venner får rodet sig ud i.

De har dog et hjælpemiddel med sig, så de ikke farer helt vild i det store, uendelige univers: Bogen, "The Hitchhikers Guide to the Galaxy".

Udover masser af sære figurer, er der også en lille kærlighedshistorie med i købet.

Baggrund

Trilogien, som meget ironisk er i 5 bind, er et absurd mesterværk, som forfatteren, Douglas Adams, fik kultstatus for.

Den er gennemsyret af en skæv humor og rammende satire, og læser man mellem linierne en meget skarp, samfunds-kritisk sans.

Men det hele startede som et radiospil i BBC, og siden hen blev den omsat til roman-trilogien, et computerspil og en tv-serie: alt sammen Douglas Adams værker.

Det var hans store drøm at se historien på filmlærredet, og det arbejdede han for lige indtil sin død i 2001. Herefter har folk som var tæt på geniet haft æren af at færdiggøre filmen.

Fantastisk sær

Det er en underfundig, meget morsom og vellykket film. Nogle kritikere har dog påpeget, at den ikke er helt så detaljeret som roman-trilogien, hvilket egentlig også ville være umuligt at opnå.

Filmen formår at fastholde bogens særhed, og har du en smule forståelse for det britiske samfund og dets kultur, vil du også i langt bredere forstand have en forståelse for filmens satire. Jeg vil stærkt anbefale et smut forbi biograflærredet.
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce