Aniston

Hipt eller flop?

Lind strøm af nyheder

Nyt, tjekket, hipt eller flop. "Instant news", "Skab din egen forside", "RSS-feed" og mobil-tv. Det hele er meget nyt og tjekket. Du har alverdens muligheder. Det er nemt, det er nyt og det er spændende - men er det 'den favre nye verden' eller er det et flop?
Hipt eller flop?
Den teknologiske udvikling er i rivende fart - det er ikke ligefrem en nyhed. Det har den været i flere hundrede år, især sidste århundrede har været karakteriseret ved nyhed på nyhed.

Den største nyhed har nok været fjernsynet, computeren, mobiltelefonen og Internettet med alt, hvad det har medbragt.

Det har ændret meget ved vores samfund, og medierne har været i stand til at træde i karakter på en ny måde - igen, igen. Især for at fange de unges interesse.

I et samfund, hvor avisernes oplag svinder, hvor unge hellere "spille computer" frem for at se nyheder, og hvor intet er som det var, må man finde nye muligheder.

Døgnet-rundt-nyheder
Man har set det i mange herrens år med for eksempel BBC og CNN. Og nu også i Danmark, hvor TV2 News kom først. Det er vel egentlig en meget god idé, og en nem tilgang til nyhederne, når du har tid.

Men den bliver hurtigt kedelig og uinteressant efter blot ti minutter, hvor du allerede har set alle indslag en to, tre gange.

Og så kom DR med deres nye Internet-kanal DR Update, hvor små bidder produceret til ære for Net-folket ligger klar til fremvisning på DR's hjemmeside. TV2 har også som de fleste nok ved Sputnik, hvor man mod et mindre abonnement kan se eller gense nyheder, programmer og film direkte fra Nordisk Film's arkiv.

Men er det noget, du bruger og/eller vil bruge i fremtiden?

Mobil-tv
Meget fikst. Man downloader et program til mobiltelefonen, betaler et mindre beløb hver måned og har adgang til at se TV via mobilen. Man kan også logge sig ind på eksempelvis TV2 eller DR og læse nyhederne som tekst. Mobil-TV er dog slet ikke færdigudviklet endnu, og det skal nok blive spændende at se, om det bliver hipt eller flop. Man kan frygte at den lille skærm ikke kan fastholde interessen i længden.

RSS-feed
Forholdsvis ny teknologi, hvor du får de nyeste nyheder direkte til den hjemmeside eller skrivebordet. Eksperterne advarer dog mod at de kan underminere sikkerheden på computeren, da de små programmer måske kan åbne nogle uheldige døre.

Hipt eller flop?
ANNONCE
Hipt eller flop?
Nyhedsblogs
Og endelig - du har måske selv en blog, helt privat, som du løbende opdaterer til glæde for familie og venner, der kan følge med i, hvad du tænker og foretager dig.

Men det er efterhånden blevet en helt almindelig og integreret del af ethvert site med respekt for sig selv.

Nyhedsavisen gør det, Politikken gær det, DR og TV2 gør det, og mange andre gør det. Ja, selv Aniston.dk og vort community gør det, og det er faktisk meget interessant læsning, når man tjekker folks forskellige blogs ud.

Men er det hipt eller flop?

Gratisaviser
Vi får stakkevis af dem, og det koster bladhusene millioner af kroner, men det skaber interesse, annoncørerne er med på idéen og de uddeles alle vegne, på gader og stræder. Mange af dem er dog også så prop fyldt med reklamer, at man hurtigt mister interessen.

Måske er den mest interessante af dem, Nyhedsavisen, der ikke kun omdeles til de bedst stillede i samfundet, men som også finder vej til Vollsmose's brevsprækker. Den virker umiddelbart mest indholdsrig, og den formår at skabe en virtuel dimension, hvor den inddrager Net-folket, som kan kommentere, blogge og "designe deres egen forside" via RSS-feed.

Men er det noget, du bruger og/eller vil bruge i fremtiden?

Hvad siger du?
Det er nye måder, hvorpå medierne kan fange den unge forbrugers interesse. En måde at fastholde læsere og seere på, fornyelser og andre perspektiver. Helt personligt bruger jeg ofte min mobil til at tjekke nyheder (dog ikke som Mobil-TV), jeg er glad for min gratisavis, og hvis jeg havde TV2 News, ville jeg nok se det om morgenen, før jeg smuttede på arbejde.

Men man føler også ofte, at interessen daler efter en vis tid. Abonnementet på Sputnik er for længst blevet nedlagt, gratisavisen bliver kun skimmet, og efterhånden trækker spillene på computeren mere end nyhederne i fjernsynet.

Men hvad med dig? Ridder du på en bølge af nye muligheder? Eller er det hele en døgnflue? Hvad siger du - nyt, tjekket, hipt eller flop?
ANNONCE
Del

Seneste nyt