Aniston

Her er de nye iPhones: iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR

Det er blevet den 12. september, som er dagen, hvor Apple løfter sløret for det nyeste inden for iPhone-fronten.

Vi kan godt glæde os. Denne gang overrasker Apple nemlig med hele 3 nye iPhones: iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR!

De nye iPhones er landet

Gennem 11 år har iPhone-fans set frem til den årlige lancering af den (eller de) nye iPhones. Apple har denne gang valgt at lancere disse 3 nye modeller:

  • iPhone XS
  • iPhone XS Max
  • iPhone XR

Der er meget at glæde sig til. Apple hævdede ved lanceringen af den hidtil dyreste og mest avancerede iPhone, iPhone X, at dette eksemplar skulle bane vejen for de fremtidige iPhones – og man må sige, at Apple holdt hvad de lovede.

Alt det bedste fra iPhone X

Når vi kigger på de nye iPhones, er det ret tydeligt at se, at Apple har valgt at viderebringe designet fra IPhone X over på de nye telefoner. Dette vil højest sandsynligt være til stor glæde for mange iPhone-fans, der ellers var godt trætte af, at Apple i flere år valgte at lancere nye iPhones – der ikke havde gennemgået den store forvandling i forhold til designet. 

Widescreen er det nye
Som vi kan se, går skærmen på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone Xr fra kant-til-kant. Denne widescreen betyder, at helhedsindtrykket af telefonerne er mere strømlinede og elegante – noget der desuden også kendetegner flere af konkurrenternes smartphones. 

De store ændringer i designet på de nye iPhones sammenlignet med iPhone X ligger i detaljen. 

De nye iPhones vil kunne købes i en masse nye farver. De to dyre iPhones fås i guld, sølv og Space Grey. Den billige iPhone Xr fås i hele 6 forskellige farver: Hvid, sort, blå, gul, koral og rød.
Som altid handler det for Apple om at skabe produkter der både er smukke og funktionelle. Det er muligvis årsagen til, at så mange af os netop vælger en smartphone fra Apple. 
iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR er de flotteste eksemplarer set til dags dato fra Apple. 

Hvad så med kvaliteten på de nye iPhones?

I forhold til kvaliteten, har Apple valgt at opgradere ved flere fronter.

OLED skærm eller LCD skærm?
Skærmen på alle 3 iPhones er blevet mere slidstærk. Et træk der vil glæde rigtig mange iPhone-brugere, som er godt trætte af at bruge formuer på at få skiftet en smadret skærm igen og igen. Dette var da også nødvendigt for Apple, hvis de fortsat ville kunne konkurrere med de andre brands.

Skærmen har betydning for prisen på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR 
Prisen for de nye iPhones varierer markant. Det er blandt andet skærmen, der har indflydelse på prisen. iPhone XS, iPhone XS Max har en OLED-skærm, og den billigere version iPhone XR har en LCD skærm. 
OLED skærme er dyrere at producere, men til gengæld får man dybere og klarere farver – plus at farveskalaen udvides markant.

Batteriet på de nye iPhones er blevet bedre

iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone Xr skulle nu holde længere end tidligere set. 

Face ID og dybdekamera på de nye iPhones


Face ID er en teknologi, hvor et dybdekamera scanner ansigtstræk som en 3D-model. Her scannes mere end 30.000 usynlige punkter i ansigtet, hvilket gør det 20 gange mere sikkert end Touch ID. Med denne teknologi kan vi låse telefonen op på mindre end et sekund. Derudover følger en masse lir med et dybdekamera. Vi kan blandt andet tilpasse vores emojis med ansigtstræk – såkaldt animojis og memojis. 
Dette var nok årsagen til, at Apple nu har valgt eliminere Touch ID. 
Ulempen ved Face ID kan for os danskere være, at vi ikke ”bare” kan beholde hue og tørklæde på, når vi ønsker at låse vores telefoner op. Har det desuden betydning, hvis vi bærer solbriller?

Eller kan vi? 
Apple hævder, at Face ID er så tilpasningsdygtigt, at det ligefrem tager højde for vores ansigts ændringer (skæg, rynker mv) over tid. Måske er teknologien blevet så god, at der ikke vil være udfordringer forbundet med Face ID? 
Den endelige dom af Face ID vil kun kunne falde med tiden. Indtil videre er det kontroversielt hvorvidt Face ID bør erstatte Touch ID på iPhones helt. 

Brugeroplevelsen på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR
Hele brugeroplevelsen på iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone Xr skulle være blevet markant hurtigere. Dette er altafgørende for helhedsoplevelsen af iPhonen, da det uden lige har en kæmpe betydning for brugeroplevelsen i hverdagen. Derfor er det et særdeles fornuftigt (om end forudsigeligt) træk fra Apples side.

Apple som livsstil og modefænomen

Hver anden dansker elsker iPhones. I hvert fald vælger halvdelen af os at bruge formuer på at investere i en iPhone igen og igen. 

Hvad skyldes det?
Apple er mere end en producent af højteknologiske modeprodukter. Apple formår nemlig at sælge en historie. Måske formår de endda at fortælle den ultimative historie, der går lige i hjertet på alle dem, som gerne vil være med på moden. 

Det er svært at sige præcist, hvad Apple har gjort for at vinde så mange hjerter. Én ting er sikkert. Apple er blevet et udtryk for en livsstil. Det er et modefænomen, der kun opretholder, hvis Apple formår at fortsætte med at levere produkter af samme skyhøje kvalitet og moderigtige design.

Det er tydeligt at se, at Apple forsøger at overbevise den sidste halvdel skeptikere om at købe en iPhone. Derfor har de valgt at viderebringe alt det bedste, som vi så ved lanceringen af iPhone X iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone Xr. Hvordan de nye iPhones endeligt bliver modtaget, vil tiden vise. Indtil nu lover det meget positivt. 
 

ANNONCE
Del

Seneste nyt