Aniston

Hellsing

Hvis du kan lide vampyrer og attitude, så er det her én for dig

8 ud af 6 stjerner
Vampyrhistorier er mange, gamle og varierende i kvalitet. De har været lavet i mange forskellige slags stilarter, og har hver haft deres unikke indgang til grundmyten om den bloddrikkende udøde. Men ingen, hverken film eller anime, gør det helt ligesom "Hellsing".
Hellsing
"Hellsing" er en 13 episoder lang anime serie, af nyere dato. Den er stadig stødt stigende i popularitet, både i vesten og på hjemmebanen.

Faktisk er den så populær, at der kommer en ny udgave af den, ganske snart. En ny udgave, der følger tegneserien (manga'en) mere tæt. Hellsing er en af de anime'er, der slår igennem i vesten, og mange kender den af navn, eller af stil.

Således kvalificerer animeserien, Hellsing, sig til en plads som klassiker. Og derfor er den offer for min anden anime-anmeldelse.  

Toppræstation i stil og lyd

Stil har "Hellsing". En stil, der er anderledes end mange andre animeer. Hvor mange har en ide om, at stereotyp anime har store øjne og masser af skrigende farver, så har "Hellsing" meget vestlige træk (for en anime) og meget dystre kontrastfarver.

Den har en unik og lidt eksperimenterende, silhuet-agtig stil, der holder hele vejen. Lige fra introduktionen til slutningen. Jeg kender simpelthen ingen anden anime, der slipper godt fra at lave en nattehimmel ensfarvet rød, bare fordi hovedpersonen træder ind i billedet. 

Lydmæssigt er "Hellsing" meget over standart. Eller også er den bare meget ved siden af standart? Faktum er dog, at "Hellsing"-soundtracket er et af de mest solgte, og ikke uden grund. Musikken er lækker; sprød, groovy, og meget eksperimenterende, i forhold til almindelig baggrundsmusik til anime'er. Ud over det, bruger den lydspor fra gamle film, hvilket er en lækker detalje.

Også det engelske lydspor overrasker positivt. Da plottet foregår i England, vil jeg forslå alle, der ser animeen, at se den på engelsk. De engelske stemmer er gode, passende og forståelige.

Hvis det endelig skulle gå for hurtigt, findes der et undertekst-spor, der følger talen (Og et, der oversætter den japanske mening direkte). En anden fordel ved at se den på engelsk er, at man her får noget ekstra personlighed på folk, gennem deres respektive accents.

Plottet
Men, hvad så med plottet? Det er da meget fint, at den er pæn at se på og til at lytte til, men hvordan er historien?

Historien handler kort og godt om "The Hellsing Organisation", som forsøger, med magt og (især) vold at holde bestanden af vampyrer nede.
ANNONCE
Hellsing
Organisationen er ledet af den meget stærke og kolde Integra Hellsing, der overtog organisationen efter sin far. Hun har en gruppe specielt trænede folk, der rykker ud, når noget overnaturligt slår ned.

Politikvinden, Seras Victoria, får en usædvanlig, over-rumplende introduktion til denne skjulte organisation, da hele hendes enhed bliver udslettet på en mission. De skulle egentligt bare slå en præst ihjel, der havde været skyld i en masse dødsfald og okkulte hændelser. Og lige pludseligt var alle hendes kammerater udøde.

Okay, alle kan have en dårlig dag, og mens Seras flygter for sit liv, væk fra sine tidligere venner, støder hun ind i seriens lille yndling, vampyren Alucard, der arbejder for the Hellsing Organisation.

Uden at røbe for meget kan siges, at Seras slutter sig til organisationen og får et par spidse tænder, og en ændret kostplan med i købet.

Uheldigvis for Hellsing organisationen er de ikke de eneste, der jager de overnaturlige kræfter. Vatikanets "Iscariot-organisation" dukker op og blander sig i festen, meget til Integra Hellsing's store, men kolde engelske irritation. Modsat Hellsing-organisationen bifalder Vatikanet ikke brugen af vampyrer til at jagte vampyrer. 
 

Så er spørgsmålet er, om Hellsing organisationen kan klare sine egne problemer, plus holde Vatikanet fra halsen. Man følger deres lettere kaotiske daglige gøren og laden, mens plottet spidser til.

Katten siger
ANNONCE
Hellsing
Generelt er Hellsing afgjort et kik værd. Jeg er meget glad for denne anime, og den var faktisk, modsat mange andre store navne, ret nem at få.
Hele serien købte jeg personligt i "EB Games", til 350 kroner. Og det er ikke dårligt for over 4½ times massiv underholdning.

Hellsing fortjener sine fire poter til fulde. Den er god, sjov til en god grænse, og meget flot lavet for en serie. Den er eksperimenterende på det punkt, hvor det er lækkert for os fans, der gerne vil se noget nyt, og ikke på nogen måde irriterende for folk, der ikke kender til anime.

Serien har nogle fabelagtige personer, som man hurtigt føler, at man kommer til at kende ret godt, og der findes nogle guld-citater, der nærmest får udødelighedsstatus på lige fod med citater fra "Boondock Saints", "51'st State" og "Blade".  

Du vil kan lide Hellsing, hvis du kan lide...
"Blade 1", "Dracula" (alle, der er lavet, stort set), "Interview with a Vampire", "Queen of the Damned", "Pitch Black", "51st State".
ANNONCE
Del

Seneste nyt