Aniston

Har du en god idé?

Går du med en god idé i maven til det store gennembrud?

Will Kellogg gjorde det. Henry John Heinz og James L. Kraft gjorde det. De startede alle som små enkeltmandsforetagender, og har gennem årerne bygget fundamentet op til deres eget mærke. Det tager både tid, kræver penge og ikke mindst en enorm vilje til, at det skal lykkes. Disse virksomheder er i dag nogle af verdens største - men bemærk, at alt har en begyndelse.
ANNONCE
Har du en god idé?
1. Kellogg's
Will Kellogg opfandt cornflakes sammen med sin bror. Wills bror insisterede på, at cornflakes var diætkost, mens Will mente, at der skulle tilsættes sukker. Will startede sit eget firma, hvor han tilsatte malt og sukker og revolutionerede dermed cornflakes i den vestlige verden. I dag fremstiller Kellogg's 87 forskellige produkter og har en omsætning på 60 milliarder kroner om året. Kellogg's har derudover 25.000 ansatte.

2. Heinz
Henry John Heinz opfandt ketchup og senere hen sennep, chilisause og dåsesupper. I begyndelsen solgte han sine produkter, som bestod af syltet peberrod, syltede agurker med mere, fra en hestevogn. I dag består sortimentet af 1300 forskellige produkter og har en årlig omsætning på 52,5 milliarder kroner, mens virksomheden har 41.000 ansatte.

3. Mars
Frank C. Mars havde en hobby, der bestod i at lave slik, som han solgte fra sin gadedør. Hans føste bar hed Milky Way. Men sortimentet blev snart udvidet med Snickers, Twix og M&M's. Efter hans død i 1934 præsenterede virksomheden chokoladebaren, Mars - en videreudvikling af den oprindelige Milky Way. I dag har virksomheden en omsætning på 105 milliarder kroner om året og beskæftiger 39.000.

4. Kraft
James L. Kraft var manden, som fandt ud af at pasteurisere ost. På den måde kunne osten holde sig længere og folk var vilde med det. Virksomheden Kraft Foods er i dag verdens største ostefabrikant og verdens næststørste fødevarerproducent. Den årlige omsætningen lyder på 200 milliarder kroner og virksomheden har 94.000 ansatte.

5. Campbell's
Joseph A. Campbell begyndte med at sælge suppe på dåse, og ved en effektiv markedsføring, har virksomheden i dag en omsætning på 59 milliarder kroner om året og beskæftiger 24.000. I 1900 fik Campbell en guldmedalje for sine supper, og medaljen har en fremtrædende plads på dåserne.
ANNONCE
Har du en god idé?
6. Maggi
Julius Maggi opfandt posesuppe og bouillonterningen. I 1947, trods fremragende salg, blev virksomheden dog opkøbt af Nestlé.

7. Wrigley's
William Wrigley Jr. solgte tyggegummi til både børn og voksne. Han startede med at sælge sæbe, og for at de handlende foretrak hans sæbe, vedlagde han bagepulver gratis. Det viste sig hurtigt, at bagepulveret var mere populært, og han fortsatte i stedet salget af dette. Han vedlagde her et stykke juice fruit eller spearmint tyggegummi i hver pakke.

Tyggegummiet var allerede kendt, men intet smagte så godt som Wrigley's. Virksomheden har en årlig omsætning på 21 milliarder kroner og har 15.000 ansatte.

8. Melitta
Melitta Bentz opfandt kaffefiltret og etablerede en virksomhed, som i dag drives af Melittas børnebørn. Produktionen af kaffefiltre begyndte i 1934 og siden udviklede virksomheden den moderne kaffemaskine. Virksomheden har en omsætning på 7,5 milliarder kroner og har 3400 ansatte.

9. Nestlé
Henri Nestlé begyndte med modermælkserstatning til en for tidlig født baby, som ikke kunne tåle moderens mælk. Historien spredte sig, og produktet blev en stor succes i hele Europa. Siden begyndte virksomheden sin produktion af chokolade og tørkaffen, Nescafé. Med årerne udviklede virksomheden sig til verdens største fødevareproducent. Virksomheden har en årsomsætning på 409 milliarder kroner og beskæftiger næsten en kvart million mennesker.

Så hvorfor skulle det ikke også kunne lykkes for dig? Hvis du har en lille iværksætter boende i maven, så grib chancen og før din idé ud i livet.

Læs mere om, hvordan du kommer i gang på:

ivaekst.dk eller startguiden.virk.dk
ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce