Aniston

Han er bare ikke vild med dig

Sandheden om fyrene - Uden undskyldninger

8 ud af 6 stjerner
Hvem har ikke prøvet det, at sidde ved telefonen og vente på at en fyr ringer. At sidde og tale med veninderne om hvorfor han nu gør som han gør, og på bedste kvindemanèr analysere ham og hans opførsel indtil vi har vendt og drejet situationen tusinder af gange.
ANNONCE
Han er bare ikke vild med dig
"Han er bare ikke vild med dig"  er skrevet af Greg Behrendt og Liz Tuccillo, som begge har været med til at forme tv-serien "Sex and the city". Liz Tuccillo har været forfatter på serien, og Greg Behrendt har fungeret som mandlig konsulent.

I årtier har kvinder snakket sammen på cafeer, til selskaber eller ført sene telefonsamtaler for at analysere mænd og deres underlige adfærd. "Han er bange for at blive såret." "Måske vil han ikke ødelægge vores venskab." "Måske føler han sig intimideret af mig." "Han er lige gået ud af et forhold." Ja, undskyldninger og teorier er der nok af.

Overstående lyder sikkert bekendt for de fleste kvinder, problemet er bare, at vi kvinder bruger alt for meget tid på at analysere og tale om mænd, når det i virkeligheden slet ikke er nødvendigt.

Mænd er ikke ligeså indviklede som kvinder. Mænd har tit problemer med at sige direkte, hvad de føler og ikke føler, men deres handlinger viser præcist, hvordan de har det.

"Han er bare ikke vild med dig" får virkelig øjnene op for, hvor blind man kan være, og hvor meget tid man egentlig har brugt på at analysere håbløse situationer, når svaret er så såre simpelt; Han er bare ikke vild med dig!

Hvis han er vild med dig, så ringer han. Hvis han er vild med dig, så finder han tid til dig - også selvom han har et travlt job. Ringer han ikke i fire dage, eller opfører han sig på andre måder underligt, ja så er det nok bedst man åbner øjnene og indser, at han bare ikke er vild med en.

Her er et eksempel fra bogen:

"Kære Greg
Jeg kommer sammen med en fyr der altid afslutter samtalen med at sige, at han vil ringe til mig på et specielt tidspunkt, som for eksempel 'Jeg ringer til dig i løbet af weekenden' 'eller 'Jeg ringer i morgen' eller hvis han får et opkald på den anden linje, så lover han at ringe tilbage i løbet af nogle minutter. Men han gør det ikke. Han ringer altid tilbage, men stort set aldrig når han har lovet det. Skal jeg lægge noget i det, eller skal jeg bare glemme, hvad han siger, når han lægger på?"

Gregs svar:
"Ja du bør lægge noget i det. Faktisk er konklusionen: 'Han er bare ikke vild med dig'. Nu skal du høre. De fleste fyre vil hellere sige det, de tror, du gerne vil høre efter en date eller en opringning, end ingenting.
Nogle fyre lyver, og nogle fyre mener det virkelig. Og sådan her kan du kende forskel på dem:
Du ved, at de mener det, når de rent faktisk holder, hvad de lover.

Her er noget andet, du kan tænke over: At ringe, når man har lovet det, er den første grundsten til jeres kærlighed og tillid. Hvis han ikke selv lægger den første sten, vil I aldrig kunne bygge et hus sammen. Og det er koldt derude.

Vi mennesker er generelt blevet ret sjuskede. Vi siger ting, vi ikke mener. Vi afgiver løfter, vi ikke holder. 'Jeg ringer til dig' 'Lad os ses igen'. Vi ved, det ikke sker.

På den menneskelige samspilsbørs har ordene stort ses mistet deres værdi.Og det har skabt en ond cirkel, som bevirker at vi nu heller ikke forventer, at andre holder deres ord. Faktisk kan man være helt flov over at fortælle løgneren, at han ikke gjorde det, han havde sagt, han ville gøre. Er det nu også så vigtigt, hvis du kommer sammen med en fyr der ikke ringer, når han lover det ? Ja, for du burde komme sammen med en fyr, der i det mindste holder hvad han lover.
/Greg"

Dette er blot et af de mange eksempler der bliver beskrevet i bogen. Alle tænkelige problemer, teorier og situationer bliver taget op, og svaret bliver givet.

Greg og Liz siger tingene ligeud, de beskriver mænds opførsel og fortæller hvorfor, de gør, som de gør. Der er ingen kære mor eller rosenrød indpakning, derimod skærer de ind til benet på en humoristisk, men meget ærlig, måde. Og efter man har læst bogen, sidder man med fornyet energi, en klogere kvindehjerne og en styrke til at kunne se de forkerte mænd og deres faresignaler. Kort sagt, man bliver bedre til at se og tolke mænds signaler, og så indser man, at man fortjener så meget bedre.

Var du vild med "Sex and the city"? Bliver du tit såret og skuffet over mænd? Falder du for de forkerte, og kunne du godt tænke dig at blive bedre til at tolke signaler og sige fra? Hvis ja, så er denne bog helt sikkert også noget for dig - Men det kræver, at du nok for første gang i dit liv virkelig tør høre sandheden.

Tak til forlaget Aschehoug for fremsendelse af bogen.
ANNONCE
Del

Seneste nyt