Hamburgere
9 ting du garanteret ikke vidste om hamburgere OG en opskrift på en morderisk en af slagsen
1. Hamburgeren i virkeligheden stammer fra de russiske stepper, hvor steppefolkene havde tradition for at spise råt kød, som de havde skåret ud, saltet, pebret og overhældt med løgsovs?
2. Rytterne i Djengis Kahns enorme hær mørnede kødet ved at lægge det under sadlen, og så ellers ride derudaf. Disse ryttere var også kendt for at drikke blod på deres ture. De havde en kanyle med, som de stak ind i hestenes årer når de blev (blod)tørstige.
3. Det var tyske søfolk der snuppede ideen med fra deres rejser til Baltikum og bragte den videre med sig til Hamburg.
4. Tyske emigranter bragte hamburgeren med sig til Amerika i 1900tallet.
5. Den første hamburgerforretning åbnede år 1900 i USA. Ejeren Louis Lassen havde der tilføjet et stykke brød på hver side af "hamburgeren", stegt den og tilføjet flere krydderier. Dette var starten på hamburgerrestaurant-dillen.
6. Ketchup industrien fik et kæmpe boom, da hamburgeren gjorde sit indtog i USA. Ketchup stammer oprindeligt fra Malaysia.
7. I 1945 mødte en simpel sælger af milkshake-miksere (Ray Kroc) de to brødre Maurice og Richard McDonald, og sammen startede de den kæde-forretning for hamburgere og anden fastfood, som nu er kendt over hele verden.
8. I England er hamburgers også kendt under navnet "wimpies", efter burgerkæden Wimpy.
9. Robert Matern spiste i en alder af sølle 21år hele 83 hamburgers i løbet af to og en halv time. Det oplyses at han, i forbindelse med vanvidsrekorden, indtog dem siddende på universitetet på Rhode Island.
Den ultimative dødsburger:
Næringsindhold: 5.629 kalorier
Protein: 219g
Kulhydrater: 248g
Fedt: 418g
Nettovægt: 1,2kg
Kan medføre:
- Salmonella
- Blodpropper og åreforkalkninger (som følge af det ekstremt høje indhold af mættede fedtsyrer).
- Forgiftning med campylobacter-bakterier
2. Rytterne i Djengis Kahns enorme hær mørnede kødet ved at lægge det under sadlen, og så ellers ride derudaf. Disse ryttere var også kendt for at drikke blod på deres ture. De havde en kanyle med, som de stak ind i hestenes årer når de blev (blod)tørstige.
3. Det var tyske søfolk der snuppede ideen med fra deres rejser til Baltikum og bragte den videre med sig til Hamburg.
4. Tyske emigranter bragte hamburgeren med sig til Amerika i 1900tallet.
5. Den første hamburgerforretning åbnede år 1900 i USA. Ejeren Louis Lassen havde der tilføjet et stykke brød på hver side af "hamburgeren", stegt den og tilføjet flere krydderier. Dette var starten på hamburgerrestaurant-dillen.
6. Ketchup industrien fik et kæmpe boom, da hamburgeren gjorde sit indtog i USA. Ketchup stammer oprindeligt fra Malaysia.
7. I 1945 mødte en simpel sælger af milkshake-miksere (Ray Kroc) de to brødre Maurice og Richard McDonald, og sammen startede de den kæde-forretning for hamburgere og anden fastfood, som nu er kendt over hele verden.
8. I England er hamburgers også kendt under navnet "wimpies", efter burgerkæden Wimpy.
9. Robert Matern spiste i en alder af sølle 21år hele 83 hamburgers i løbet af to og en halv time. Det oplyses at han, i forbindelse med vanvidsrekorden, indtog dem siddende på universitetet på Rhode Island.
Den ultimative dødsburger:
Næringsindhold: 5.629 kalorier
Protein: 219g
Kulhydrater: 248g
Fedt: 418g
Nettovægt: 1,2kg
Kan medføre:
- Salmonella
- Blodpropper og åreforkalkninger (som følge af det ekstremt høje indhold af mættede fedtsyrer).
- Forgiftning med campylobacter-bakterier
Ingredienser:
En bolle: Nødvendig for stabiliteten og så bidrager den med lidt ekstra tomme kulhydrater
Løgringe: Tykt skårne løgringe, der får øjnene til at løbe i vand samt effektivt aktiverer tarmsystemet. Som ekstrabonus medfører den også en dræbende ånde.
115g mayonnaise: Brødet ville blive tørt og kedeligt uden. Smør bolleskiverne godt ind i en ordentlig omgang mayonnaise, og bare rolig; fedtindholdet sørger for at det hænger ved.
Chili: Hvis alle de andre ingredienser ikke vil slå dig ihjel, skal chilien nok hjælpe dig et skridt i den rigtige retning.
Bacon: Bidrager ikke med nogen egentlig næringsværdi, men kan gøre det ud for salt samt booster fedtindholdet.
Stærk ost 45+: En langtidslagret ostehørmer giver mere smag, og så er det godt til at klistre de andre ingredienser sammen med.
210g peanutbutter: Hvorfor ikke?
2x250g bøffer: Kød med højt fedtindhold er billigere og smager af mere.
2 skiver flødehavarti (150g): Er dejlig fed og blødt at skære i.
3 spejlæg á 150g: Udsplattede hønsefostre forøger chancen for både et salmonella-angreb samt en kolesterolrelateret blodprop.
200g remoulade: Denne grøn-gule substans af moste pickles er uundgåelig i enhver god burger.
Hvidkål: Almindelig salat er til de svage. Hvidkål sætter mere gang i systemet.
Karryketchup: En burger må aldrig blive for tør, og karryvarianten krydrer dagen-derpå-bøvser mere end almindelig ketchup.
Tilberedning:
1. Skær løget ud i tykke skiver.
2. Smelt 100g smør på en pande, og del 500g hakket oksekød i to klumper som smides på panden ved høj varme. Inden bøfferne bliver for tørre smides der to skiver ost på hver af dem, og 2-3 æg slås ud på panden.
3. Skær bollen over og stabl ingredienserne ovenpå hinanden i vilkårlig rækkefølge, kunsten er at få det til at balancere.
Servering: Det foreslåes at måltidet bliver indtaget alene, og i god afstand til den øvrige befolkning.
Velbekomme
For at forbrænde ovenstående burger skal du løbe 98,5km eller dyrke 5,5 timers uafbrudt sex.
Hvad vælger du?
En bolle: Nødvendig for stabiliteten og så bidrager den med lidt ekstra tomme kulhydrater
Løgringe: Tykt skårne løgringe, der får øjnene til at løbe i vand samt effektivt aktiverer tarmsystemet. Som ekstrabonus medfører den også en dræbende ånde.
115g mayonnaise: Brødet ville blive tørt og kedeligt uden. Smør bolleskiverne godt ind i en ordentlig omgang mayonnaise, og bare rolig; fedtindholdet sørger for at det hænger ved.
Chili: Hvis alle de andre ingredienser ikke vil slå dig ihjel, skal chilien nok hjælpe dig et skridt i den rigtige retning.
Bacon: Bidrager ikke med nogen egentlig næringsværdi, men kan gøre det ud for salt samt booster fedtindholdet.
Stærk ost 45+: En langtidslagret ostehørmer giver mere smag, og så er det godt til at klistre de andre ingredienser sammen med.
210g peanutbutter: Hvorfor ikke?
2x250g bøffer: Kød med højt fedtindhold er billigere og smager af mere.
2 skiver flødehavarti (150g): Er dejlig fed og blødt at skære i.
3 spejlæg á 150g: Udsplattede hønsefostre forøger chancen for både et salmonella-angreb samt en kolesterolrelateret blodprop.
200g remoulade: Denne grøn-gule substans af moste pickles er uundgåelig i enhver god burger.
Hvidkål: Almindelig salat er til de svage. Hvidkål sætter mere gang i systemet.
Karryketchup: En burger må aldrig blive for tør, og karryvarianten krydrer dagen-derpå-bøvser mere end almindelig ketchup.
Tilberedning:
1. Skær løget ud i tykke skiver.
2. Smelt 100g smør på en pande, og del 500g hakket oksekød i to klumper som smides på panden ved høj varme. Inden bøfferne bliver for tørre smides der to skiver ost på hver af dem, og 2-3 æg slås ud på panden.
3. Skær bollen over og stabl ingredienserne ovenpå hinanden i vilkårlig rækkefølge, kunsten er at få det til at balancere.
Servering: Det foreslåes at måltidet bliver indtaget alene, og i god afstand til den øvrige befolkning.
Velbekomme
For at forbrænde ovenstående burger skal du løbe 98,5km eller dyrke 5,5 timers uafbrudt sex.
Hvad vælger du?